Seagate anunță SSD-uri FireCuda decorate cu săbii laser din Star Wars. VIDEO

07.04.2023

Seagate a lansat probabil primele SSD-uri pe care fanii Star Wars cu siguranță și le vor dori. Este vorba despre o serie specială de SSD-uri FireCuda, care pot fi echipate cu radiatoare speciale, care imită design-ul a trei săbii laser din celebrele filme de la Lucasfilm. Acestea sunt livrate cu toate cele trei design-uri în pachet, și pot fi schimbate. Fiecare design are o altă culoare, pentru a se alinia cu design-ul original din filme.

SSD-urile sunt decorate cu design-uri inspirate de săbiile laser ale eroilor și antagoniștilor din filmele Star Wars

SSD-urile FireCuda de la Seagate sunt dintr-o serie high-end de performanță. Acestea folosesc o magistrală M.2 PCI-Express 4.0, și permit viteze de citire de până la 7.300 MB/s, adică aproape de maximum posibil pe această generație de tehnologie. Acestea sunt livrate în variante de 1 sau 2 TB stocare și vin cu cinci ani garanție și trei ani de „Rescue Data Recovery Services”, în cazul în care apar probleme pe parcurs.

ssd luke skywalker star wars seagate firecuda

SSD-urile includ în pachet cele trei acoperitoare pentru radiator, care sunt echipate cu LED-uri. Acestea pot lumina în culorile albastru sau roșu, pentru a se asorta cu mânerele săbiilor laser din filme. Cele trei design-uri sunt inspirate de sabia lui Luke Skywalker, eroul trilogiei originale de filme, sabia lui Obi-Wan Kenobi, cel care l-a antrenat să devină Jedi, și Darth Vader, antagonistul principal al seriei de filme.

SSD-urile pot fi astfel include în PC-uri cu tematică Star Wars, sau pur și simplu adăugate într-un PC oarecare, pentru a-ți demonstra aprecierea față de acest brand. Prețurile sunt destul de mari, însă nu tocmai exagerate pentru SSD-uri cu capacitate înaltă în această zonă de performanță. Modelul cu 1 TB va costa 185 de dolari americani, pe când modelul de top, de 2 TB, va costa 290 de dolari. SSD-urile Seagate FireCuda în ediție Star Wars sunt deja disponbile la vânzare în SUA și probabil că vor fi disponibile și în alte regiuni în curând.

ssd seagate firecuda star wars vader obi-wan luke

Având în vedere cât de pasionați sunt, în general, fanii Star Wars, mai ales când vine vorba despre colecționabile de acest gen, probabil că Forța va trebui să fie cu tine pentru a pune mâna pe un astfel de SSD înainte să dispară din stocuri. În ultimii câțiva ani, televizoare LG cu Star Wars, sau plăci video inspirate de acest univers au fost puse la vânzare, de asemenea.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult