Seagate oferă primele sale HDD-uri hibride pentru PC-uri desktop

05.03.2013
Seagate oferă primele sale HDD-uri hibride pentru PC-uri desktop

Vrei să te bucuri de avantajele unui hard disk încăpător şi performanţele superioare ale unui dispozitiv de stocare Solid State, dar nu ai bani pentru amândouă? Drept răspuns pentru această întrebare, Seagate oferă seria de hard disk-uri hibride Desktop SSHD, realizate pentru formatul 3.5 inch.

Seagate oferă primele sale HDD-uri hibride pentru PC-uri desktop

Disponibile în variante cu până la 2 TB spaţiu de stocare, noile hard disk-uri Seagate Desktop SSHD aduc în plus şi 8 GB memorie NAND Flash, ce are rolul de a reduce timpii de aşteptare la pornirea aplicaţiilor şi încărcarea sistemului de operare.

Fără a încerca să egaleze performanţele unui SSD de sine stătător, noile hard disk-uri hibride folosesc memoria flash integrată cu scopul de a găzdui într-o locaţie rapidă copii reprezentând cele mai des accesate date de pe hard disk.

Grafic reprezentând volumul de date unice accesate de un utilizator tipic într-un interval de 5 zile

Potrivit graficului furnizat chiar de Seagate, cantitatea de 8 GB memorie flash a fost aleasă pe baza unui scenariu ce corespunde vastei majorităţi a utilizatorilor, pentru care datele frecvent accesate încap fără probleme în spaţiul de stocare furnizat. Pentru aceştia, Seagate Desktop SSHD promite să îmbunătăţească timpii de accesare a datelor de până la 4 ori, comparat cu un HDD clasic.

Posesorii de sisteme portabile au la dispoziţie noua gamă Seagate Laptop SSHD (înlocuitoare pentru seria Momentus XT), compusă din hard disk-uri cu până 1 TB spaţiu de stocare (500 GB în variantă slim cu grosime de 7 mm) şi 8 GB memorie Flash.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult