Sony ar putea lansa un nou model Xperia Compact, primul cu ecran pliabil

23.05.2023
Sony ar putea lansa un nou model Xperia Compact, primul cu ecran pliabil

Este de lăudat faptul că Sony încă mai activează în zona de smartphone-uri sub brandul propriu Xperia. Deși Sony este cel mai mare producător de senzori foto și cel care livrează cele mai bune astfel de soluții din piață, telefoanele sale sunt pe un trend descendent de mulți ani. Se pare însă că acestea vând destule unități încât să merite să fie lansate an de an, iar acum compania se gândește să intre chiar și în zona de pliabile. Noi zvonuri din Japonia sugerează că Sony va lansa un telefon „Xperia Compact” cu ecran pliabil pe format „flip”.

Xperia Compact ar putea fi primul telefon Sony cu ecran pliabil

Până de curând, Samsung și Motorola erau cei mai mari jucători din zona Flip, dar, între timp, Huawei și Oppo s-au alăturat acestei „hore” cu modelele P50 Pocket și Find N2 Flip. Sony ar putea fi următorul jucător important care intră în zona pliabilelor foarte compacte, cu un nou model Xperia Compact.

De altfel, modelele Compact au fost cam ultimele flagship-uri de dimensiuni mici din zona Android, iar între timp acestea au fost înlocuite cu Xperia 5, care are totuși un ecran destul de mare. Cel mai probabil, pliabilul Xperia Compact va avea de asemenea un ecran pliabil de dimensiuni mari, dar avantajul va fi că acesta va ocupa mai puțin spațiu în buzunar, putând fi „împăturit”.

Xperia compact open

Telefonul va integra un ecran exterior, dar acesta probabil că nu va fi de dimensiuni foarte mari, întrucât imaginile care acompaniază acest „leak”, care este bazat chiar pe planuri în format CAD ale dispozitivului, arată camerele foto amplasate în format vertical, chiar pe centrul dispozitivului. Astfel, ecranul ar trebui să fie poziționat în spațiul din stânga sau din dreapta camerelor.

Fiind vorba despre un telefon Sony din gama premium, mai ales cu ecran pliabil, ne putem aștepta ca acest model să intre pe piață la un preț mare.

sursa: sumahodigest, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News