Toate in monitor: iMac

30.10.2007
Toate in monitor: iMac
Detalii

Interfata si efectele grafice deosebite, disponibile in sistemul de operare i-au determinat pe inginerii companiei sa-l alinte cu numele „Vista 2". Daca esti utilizator de Windows sau Linux, trecerea la MacOS X nu iti va crea probleme. Sistemele Dashboard si Exposé reduc semnificativ numarul de click-uri pe care trebuie sa le faci pentru a accesa sau comuta intre aplicatii.

„Widget"-urile pe care le gasim in Dashboard reprezinta niste mini-aplicatii care pot fi atasate desktop-ului si care contin tot felul de informatii utile sau inutile, precum starea vremii, evolutia actiunilor unor companii, convertor valutar etc. 

Pentru a veni in intampinarea utilizatorilor cu aplicatii de editare text/ audio/ foto/ video, noile sisteme iMac au de asemenea preinstalalate pachetele iLife ’08 si, optional, iWork ’08. iLife reprezinta o suita software pentru lifestyle digital care iti permite sa realizezi doar cu cateva click-uri albume foto, slideshow-uri sau prezentari DVD semiprofesionale.

Pe partea multimedia gasim si Apple Media Center, o interfata creata special pentru a exploata telecomanda inclusa in pachet si pentru a gestiona melodiile, clipurile video, fotografiile si DVD-urile tale. iWork integreaza elemente de grafica avansata intr-o suita de programe similara cu Microsoft Office si iti permite sa realizezi rapid documente, animatii sau tabele „inteligente". De altfel, majoritatea aplicatiilor incluse in MacOS X au o interfata intuitiva si nu necesita cunostinte software avansate.

Bazate pe foarte multe sabloane (templates), iti poti realiza rapid fisierul de care ai nevoie, doar inlocuind cateva informatii si regland anumiti parametri. Desi ar fi considerata o adevarata blasfemie de catre utilizatorii traditionali de Mac, poti instala Windows XP sau Vista pe sistemele Apple.

Date tehnice

ecran: LCD 24 inci, rezolutie maxima 1.920×1.200 / procesor: Intel Core 2 Duo 2,4 GHz / memorie: 1 GB DDR2 SDRAM, 667 MHz / placa video: ATI Radeon HD 2600 Pro, 256 MB/ unitate optica: SuperDrive (DVD-RW multi-standard) / stocare: hard disk 320 GB/ multimedia: camera iSight, difuzoare si microfon integrate / conectivitate: LAN, Wi-Fi 802.11 b/g/n (Airport Extreme), Bluetooth 2.0, USB 2.0, Firewire / periferice: tastatura si Mighty Mouse, ambele cu fir, telecomanda (configuratie standard)

Pret: 6.450 lei, store.apple.ro

iMac
  • Brand: Apple
  • Echipament: computer

Noul iMac testat de go4it! se potriveste la fix in acesta categorie si beneficiaza, ca orice sistem Apple, de un design inovator si de o considerabila putere de procesare. Inca de la debutul seriei iMac in 1999, Apple a reusit sa impresioneze publicul si criticii deopotriva prin forma si finisajul computerelor sale. Noul sistem nu face exceptie, adoptand filozofia all-in-one, cu toate componentele integrate in monitor.

Aici se numara si modulele de transmisie wireless a datelor Wi-Fi si Bluetooth, ceea ce inseamna ca, in conditii optime, poti avea un singur cablu care pleaca din iMac, si anume cel catre sursa de alimentare (conditii optime inseamna, desigur, existenta unui hotspot wireless si utilizarea unei tastaturi si mouse cu conectivitate Bluetooth).

Modulul wireless Airport Extreme suporta si noul standard „n", ce asigura o rata teoretica de transfer de pana la 300 mbps, iar modulul Bluetooth este com­patibil cu tehnologia A2DP, care iti permite sa folosesti casti stereo fara fir. Apple inca nu a ales o tabara in razboiul Blu-ray – HD DVD. Unitatea optica de scriere/ citire a DVD-urilor standard sau a CD-urilor este plasata in lateral si utilizeaza tehnologia slot-loading prezenta la majoritatea sistemelor audio pentru masini. Modelul testat de noi are un ecran wide de 24 de inci (61 cm), care iti permite sa vezi filme in format Full HD (1.080p).  

Placa video utilizata, un Radeon 2600 din clasa de mjiloc, este OK pentru majoritatea jocurilor. Nu putem vorbi despre un Macintosh, fara a vorbi despre sistemul de operare MacOS X si aplicatiile pe care le putem rula pe acesta. iMac vine cu cea mai recenta versiune a sistemului de operare de la Apple, denumit Mac OS X Tiger.