Un grup de soldați, eliminat cu ajutorul unei drone – VIDEO

04.03.2024
Un grup de soldați, eliminat cu ajutorul unei drone - VIDEO

Ucrainenii au reușit să neutralizeze un grup de soldați ruși folosind o dronă kamikaze, asta după ce trupele de invazie au revenit la una dintre practicile vechi din primele etape ale războiului: transportarea militarilor deasupra vehiculelor blindate.

HotNews.ro relatează că înregistrarea video arată cum grupul de soldați ruși este lovit de o dronă kamikaze ce valorează în jur de 500 de dolari după ce aceștia au fost reperați de operatorii ucraineni de aeronave fără pilot la bordul unui blindat BMP.

Deși Tendar, unul dintre conturile cunoscute pentru publicarea de înregistrări video din războiul din Ucraina, notează că un întreg pluton de soldați ruși a fost eliminat în lovitură, întrucât în imagini pot fi numărați doar 9 militari ai Moscovei, o evaluare mai corectă ar fi că a fost eliminat un „grup de foc”, cea mai mică unitate a forțelor terestre, întrucât plutonul are de regulă mai mulți soldați.

Impactul unei drone kamikaze, asupra unui grup de soldați ruși

Mai interesant este însă că pentru o destul de lungă de timp astfel de înregistrări video care surprind cum militarii ruși sunt loviți cu drone, sisteme Stugna-P sau sisteme Javelin în timp ce sunt transportați deasupra unor blindate sau tancuri au dispărut aproape complet.

Unii analiști au considerat că, la fel ca în cazul altor greșeli făcute de forțele de invazie trimise de Vladimir Putin în Ucraina, armata rusă ar fi învățat că în general astfel de acțiuni nu sunt o idee bună.

Noua înregistrare video apare și în condițiile în care ministerul britanic al apărării estimează că în luna februarie numărul pierderilor înregistrate de armata rusă a ajuns la cel mai înalt nivel de la începerea războiului cu mai bine de doi ani în urmă.

VIDEO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News