Un producător de accesorii a lansat o baterie magnetică pentru iPhone 12 înaintea Apple

24.02.2021
Un producător de accesorii a lansat o baterie magnetică pentru iPhone 12 înaintea Apple

Se zvonește că Apple se pregătește de lansarea unei baterii externe compatibilă cu tehnologia MagSafe, dar de data aceasta un producător de accesorii a reușit să vină pe piață mai repede cu un produs. Este vorba despre Anker, celebrul producător de cabluri, adaptoare de priză și căști wireless, cât și baterii externe tradiționale. Compania a anunțat PowerCore Magnetic 5K Wireless Power Bank, care funcționează similar cu un încărcător MagSafe de priză și se atașează de telefon prin magneți.

Noua baterie PowerCore Magnetic 5K de la Anker se atașează de telefon, dar nu este compatibilă MagSafe

Compania a anunțat noua baterie pentru lansare pe data de 3 martie, la un preț de 40 de dolari americani și promite o capacitate de 5.000 mAh, adică aproape dublă față de acumulatorul celui mai mare model de iPhone 12. PowerCore Magnetic 5K oferă încărcare wireless, dar și pe cablu printr-un port USB-C, însă nu la viteză mare.

Spre diferență de un accesoriu oficial MagSafe care încărcă la 15W pe wireless, cel de la Anker vine cu încărcare la doar 5W. Asta pentru că ar fi fost necesară o certificare Apple în plus, care ar fi crescut și mai mult prețul acestui accesoriu. Probabil că Apple nu oferă încă astfel de certificări pentru baterii externe, întrucât abia iOS 14.5 începe să integreze suport pentru astfel de accesorii, începând cu cel oficial de la Apple.

Desigur, cei care caută accesorii de genul Anker sunt obișnuiți să renunțe la câteva funcții „premium” în schimbul unui preț mai mic, însă în cazul de față, încărcarea wireless lentă ar putea ține departe o parte din clienții interesați. Singurul avantaj real față de alte baterii cu încărcare wireless de pe piață ar fi magneții care țin bateria lipită de telefoanele compatibile. Pentru unii, precum cei care dețin un iPhone 12 Mini probabil că va fi de ajuns, întrucât bateria mică va putea fi încărcată la o capacitate mare mai repede chiar și la viteză mică, pentru cei cu modele mai mari însă, tot conexiunea pe cablu ar fi mai avantajoasă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult