Un producător important dezvoltă o baterie eco pentru automobile electrice

18.08.2020
Un producător important dezvoltă o baterie eco pentru automobile electrice
Foto: Profimedia Images

Bateriile sunt cele mai scumpe componente ale mașinilor electrice, iar producția lor este o activitate care poluează mediul înconjurător. Sunt folosite materiale, precum cobaltul, extrase de oameni care lucrează deseori în condiții foarte dificile de muncă.

Compania Contemporary Amperex Technology Ltd. (CATL) – furnizor pentru Tesla, Daimler, Volkswagen sau Honda – dezvoltă baterii pentru automobile electrice fără cobalt și nichel. Noii acumulatori vor fi mai ieftini, potrivit producătorului chinez, fapt care va duce la vehicule mai accesibile.

CATL nu a oferit detalii suplimentare despre noua sa tehnologie.

O baterie prietenoasă cu mediul înconjurător va transforma mașinile electrice în alternative cu adevărat eco la cele tradiționale, cu motoare cu combustie internă.

CATL susține că a dezvoltat o baterie „heavy-duty”

Compania chineză a anunțat recent că a dezvoltat o baterie care poate fi folosită pentru a parcurge aproape 2 milioane de kilometri sau timp de 16 ani. Nu știm dacă este vorba despre acumulatorul fără nichel și cobalt sau despre altul.

Citește și: Încă o companie auto este aproape de a dezvolta bateria de 1,6 milioane de km pentru vehicule electrice

În acest moment, producătorii de baterii garantează că acestea funcționează opt ani sau echivalentul a 240.000 de km. Cele mai bune pot fi utilizate 320.000 de km.

Piața de baterii pentru vehicule electrice va ajunge la o valoare de 94 de miliarde de dolari în 2026, potrivit Statista. Pe lângă CATL, alți jucători importanți din industrie sunt LG Chem, Panasonic, Byd, SK Innovation și Samsung SDI.

Sursa: TNW

Urmărește Go4IT.ro pe Google News