Xiaomi ar putea schimba complet fotografia pe telefoane: prezintă un obiectiv zoom retractabil

09.11.2020

Un concept de smartphone Xiaomi din urmă cu doar câteva luni sugera că producătorul chinez lucrează la o nouă tehnologie de camere, cu un obiectiv cu zoom variabil retractabil. Se pare că acele informații erau bazate pe informații reale, întrucât Xiaomi tocmai a anunțat noua sa tehnologie optică pentru smartphone-uri, care aparent este în ultima fază de testare, urmând ca în curând să ajungă pe smartphone-uri.

Obiectivul zoom Xiaomi ar putea înlocui camerele multiple de pe smartphone-urile din prezent

Acesta nu ar fi primul telefon echipat cu un obiectiv cu distanță focală variabilă. Alte companii precum Samsung și Asus au încercat ceva similar în urmă cu mai mulți ani, însă tehnologia momentului nu permitea integrarea unui astfel de obiectiv fără compromisuri. Fie că vorbim despre senzori prea mici, obiective nu foarte luminoase sau dimensiuni prea mari, aceste modele nu s-au dovedit a fi foarte populare sau foarte performante.

Soluția Xiaomi propune însă un obiectiv retractabil mai compact, dar care poate totuși să capteze cu 200% mai multă lumină decât un obiectiv de smartphone tradițional. De asemenea, acesta ar putea integra și o tehnologie de stabilizare mai eficientă, la fel ca obiectivele de pe camerele foto DSLR sau mirrorless, care ar putea să asigure nu doar captură video mai bună sau fotografii mai puțin mișcate, ci și claritate îmbunătățită cu 20% în toate situațiile, spune Xiaomi.

De altfel, integrarea unui obiectiv de acest gen asigură că poți avea o calitate foto sau video consistentă pe toată plaja focală. Un telefon cu obiectiv variabil ar putea elimina necesitatea de a folosi mai multe camere pe spatele telefoanelor, putând avea toate cele trei camere normale precum ultra-wide, wide și tele într-una singură, cu un senzor mare, de calitate înaltă. Mai mult, acest obiectiv ar putea fi folosit și pentru fotografie macro.

Cel mai probabil, aceste camere noi de la Xiaomi vor fi folosite pe telefoanele foarte scumpe ale companiei. Există posibilitatea ca acel model care a apărut în primele imagini de concept în urmă cu doar câteva luni să fie chiar un model Mi MIX, la momentul respectiv fiind arătat cu două ecrane și o singură cameră. Practic, aceasta ar fi putut fi chiar și camera pentru selfie în această situație.

Probabil că vom afla mai multe despre acest dispozitiv anul viitor, după terminarea testelor.

sursa: Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult