Zotac a anunţat două PC-uri în format HDMI stick

16.05.2016
Zotac a anunţat două PC-uri în format HDMI stick

Anul trecut au apărut multe computere sub formă de stick-uri HDMI,  însă acestea nu par să se fi bucurat de un succes foarte mare. Zotac însă pare să aibă în continuare încredere în acest format, lansând nu unul, ci două modele de computere „de buzunar”: ZBOX PI220 şi PI 221. Acestea vin cu hardware aproape identic, singurele diferenţe fiind vizibile la exterior, unul dintre ele fiind găzduit de o carcasă mai mare care beneficiază de un cooler activ.

ZBOX PI220 este varianta cu răcire pe aer, ilustrat în imaginea de mai sus în carcasa de culoare albă. Sistemul de răcire este numit „SmartFan”, acesta pornind şi oprind ventilatorul automat, în cazul în care răcirea pasivă nu face faţă. Cei care nu doresc performanţă ridicată şi se mulţumesc cu utilizare de bază pot opta pentru varianta PI221. Ambele sunt echipate cu procesoare Intel Atom x5-Z8300 pe arhitectură Cherry Trail, 2 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Acestea vin cu mufe RJ-45 pentru conectare la reţea prin cablu, un port USB 3.0, WiFi 802.11ac şi Bluetooth 4.0, acoperind nevoile majorităţii utilizatorilor care ar dori să folosească un stick ZBOX alături de accesorii externe.

Cei care doresc semnal mai bun pentru conexiunea wireless pot opta pentru ataşarea unei antene externe, iar mufa micro-USB este folosită exclusiv pentru alimentarea cu energie a dispozitivului. Ambele modele se conectează la orice monitor sau televizor care dispune de mufă HDMI standard, iar spaţiul de stocare poate fi mărit folosind carduri microSD.

Momentan nu există preţ sau dată de lansare pentru Zotac ZBOX PI220 sau 221, însă cu siguranţă modelul cu răcire activă va fi puţin mai scump.

Citeşte şi Intel Compute Stick transformă orice televizor într-un PC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video