ZOTAC a anunţat oficial ZBOX MAGNUS EN980, un sistem pentru gaming în VR cu răcire pe lichid

31.05.2016
ZOTAC a anunţat oficial ZBOX MAGNUS EN980, un sistem pentru gaming în VR cu răcire pe lichid

ZOTAC a dezvăluit la Computex mult aşteptatul său PC ZBOX MAGNUS EN980, dedicat celor interesaţi de realitate virtuală. Acesta a fost sugerat în urmă cu doar câteva săptămâni, atrăgând atenţia tuturor asupra sistemului de răcire cu lichid, care ar trebui să ofere o experienţă de utilizare superioară, graţie nivelului scăzut de zgomot. MAGNUS EN980 va fi livrat în trei variante, diferenţele între ele fiind la capitolul unităţi de stocare, memorie RAM şi sistemul de operare pre-instalat.

Designul pare să fie punctul forte al lui ZBOX MAGNUS EN980 de la ZOTAC. Acesta vine într-o carcasă proprietară gri, cu o accente de culoare turquoise. Întreaga parte de sus a PC-ului este realizată dintr-o grilă colorată, dedicată degajării de căldură din carcasă. Sistemul de răcire ete de asemenea proprietar şi răceşte atât cipul grafic, cât şi procesorul, fiind echipat cu un radiator foarte mare şi un cooler cu diametru de 140 mm.

La interior, acesta este echipat în toate variantele cu procesor Intel Core i5-6400 la 2,7 GHz (arhitectură Skylake), GPU NVIDIA GeForce GTX 980 în varianta de Notebook (cu 4 GB memorie), WiFi 802.11ac şi Bluetooth 4.0 la capitolul wireless, patru mufe USB 3.0 Type-A, o mufă USB 3.1 Type-A şi o mufă USB 3.1 Type-C, alături de un card reader, două port-uri HDMI şi două port-uri DisplayPort. Cu toate acestea, fiecare model MAGNUS EN980 este puţin diferit.

Varianta de bază EN980, vine cu memorie RAM de 16 GB DDR3L şi fără unitate de stocare, oferind însă un locaş pentru SSD-uri pe interfaţă M2 şi un conector SATA pentru HDD sau SSD de 2,5”. Acesta vine de asemenea fără sistem de operare. Variantele ZBOX MAGNUS EN980 PLUS şi EN980 WINDOWS sunt însă echipate din fabrică cu doar 8 GB DDR3, un SSD M2 de 128 GB şi un HDD de 1 TB. Diferenţa dintre acestea fiind însă sistemul de operare. Varianta PLUS vine fără Windows, în timp ce varianta WINDWOS este echipată cu Windows 10 Home din fabrică. Toate cele trei variante sunt livrate cu două alimentatoare externe de 180 de W.

În continuare nu ştim detalii despre preţul lui ZBOX MAGNUS EN980, însă ZOTAC a promis că va aduce acest sistem pe piaţă în următoarele câteva săptămâni.

Citeşte şi ZOTAC va prezenta la CeBIT ZBOX MAGNUS EN980, un PC high-end de mici dimensiuni

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult