ZTE va anunța la MWC Shanghai al doilea telefon cu o cameră foto sub ecran: Axon 30 Pro

21.02.2021
ZTE va anunța la MWC Shanghai al doilea telefon cu o cameră foto sub ecran: Axon 30 Pro

Până în prezent, doar ZTE a lansat un smartphone cu o cameră foto frontală ascunsă în spatele ecranului: modelul Axon 20 5G. Ne-am fi așteptat ca după CES 2021 să vedem mai multe astfel de modele, însă momentan nicio altă companie nu a intrat pe această nișă. ZTE, având deja experiența primului model, a dezvăluit că va prezenta oficial telefonul cu senzor foto sub display din generația a doua, iar anunțul va avea loc foarte curând.

Axon 30 Pro ar putea fi primul telefon model high-end cu o cameră sub ecran

Între 23 și 25 februarie are loc MWC Shanghai, primul eveniment Mobile World Congress din ultimii doi ani. Acesta va avea loc într-un format hibrid, atât cu public, cât și în format online și va fi folosit drept prototip pentru următorul eveniment al GSM Association, care este programat pentru această vară în Barcelona.

Ni Fei, președintele diviziei de dispozitive mobile din cadrul ZTE, a dezvăluit pe contul său de Weibo că în cadrul MWC Shanghai, ZTE va prezenta un nou telefon cu cameră sub ecran. Acesta spune că este vorba despre un dispozitiv din a doua generație, sugerând că performanța camerei frontale a fost îmbunătățită. Acest dispozitiv ar putea fi chiar Axon 30 Pro, un telefon așteptat și cu un alt element inovator: o cameră foto principală cu senzor de 200 megapixeli.

Față de Axon 20 5G, care este un simplu telefon de medie, care beneficiază de un ecran produs de Visionox pentru a ascunde camera în partea centrală, în cazul lui Axon 30 Pro vom avea de a face cu un smartphone high-end, echipat cu Snapdragon 888, conform zvonurilor.

Alte companii precum Xiaomi sau Samsung și-au arătat interesul în anii precedenți pentru astfel de tehnologii, însă momentan nu au produs nici măcar prototipuri pe care să le prezinte la târguri de tehnologie. Se zvonește însă că Samsung ar putea testa această tehnologie pe următorul model Galaxy Z Fold3, pentru ecranul pliabil de la interior.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News