Această pereche de „căști” OtoSet te poate ajuta să auzi mai bine. VIDEO

06.03.2023

Acumularea de ceară în urechi este cea mai des întâlnită cauză pentru probleme cu auzul. Eliminarea excesului de ceară este un proces relativ simplu, care poate fi realizat la un cabinet de specialitate, însă metodele și ustensilele necesare nu au avansat foarte mult de-a lungul anilor. O companie numită OtoSet dorește însă să realizeze un proces simplu de curățare al urechilor, folosind un dispozitiv în formă de căști audio.

Sistemul de curățare al urechilor de la OtoSet ușurează munca specialiștilor ORL

Căștile din imagini nu redau sunet și nu oferă tehnologii precum anulare al zgomotului ambiental. Acestea au doar forma unor căști stereo, dar, în realitate acesta este un dispozitiv realizat special pentru curățarea urechilor. Căștile au la exterior câte două compartimente pe fiecare parte. Cel de sus este inițial umplut cu lichid, iar cel de jos este gol. În timpul procesului de curățare al urechilor, lichidul este introdus în ureche și este apoi golit în recipientul de jos.

Utilizarea OtoSet Ear Cleaning System asigură un proces rapid și curat de curățare al urechilor. Practic, aceste căști izolează urechile și nu permit lichidului să iasă, iar recipientul de colectare asigură că lichidul și ceara în exces sunt colectate în siguranță, fără să curgă în exterior.

Transferul de lichid către ureche se face prin dopuri de unică folosință, deci dispozitivul poate fi folosit de multiple persoane într-un mod igienic. De asemenea, camera de colectare a reziduurilor este reciclabilă. Astfel, acesta este mai degrabă un dispozitiv dedicat clinicilor de specialitate, și nu unul pentru acasă. Dispozitivul a fost aprobat în SUA pentru a fi folosit de către personal calificat și costă 2.753 de dolari per unitate. Un astfel de dispozitiv vine și cu un set de 240 de perechi de dopuri de unică folosință.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult