Adăugaţi şi suliţa la arsenalul de arme anti-dronă [VIDEO]

13.05.2016
Adăugaţi şi suliţa la arsenalul de arme anti-dronă [VIDEO]
În ultima vreme s-au lansat mai multe dispozitive menite să captureze dronele care ajung în locuri în care nu trebuie – plase, tunuri -, dar toate aceste echipamente costă sute şi mii de dolari. Se pare că o dronă poate fi anihilată uşor cu o armă mult mai simplă şi mai veche, folosită de om de sute de mii de ani. Trebuie doar puţină pricepere, după cum a demonstrat un bărbat din Rusia. 
 
Citeşte şi: Tunul anti-dronă este acum disponibil. Poţi captura sau distruge aparatul de zbor
 
Bărbatul, care participa la reconstituirea unei bătălii istorice în Lipetsk, Russia, a aruncat o suliţă către o dronă care filma evenimentul. Aparatul de zbor a fost doborât. 
 
Pavel Semyonov, unul dintre organizatorii evenimentului, a spus că la momentul producerii incidentului participanţii erau „plini de adrenalină”, deoarece paticipau la un concurs cu arme medievale. Bărbatul care a doborât drona şi-a cerut ulterior scuze pentru incident şi a plătit daunele pilotului dronei. Potrivit lui Semyonov, acesta avea aprobare de la utilizatori să folosească drone pentru a înregistra reconstituirea. 
 
 
Organizatorii au anunţat că anul viitor îi vor penaliza pe cei care aruncă cu obiecte după drone. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult