Adevărul din spatele jocului Solitaire. De ce a fost instalat pe toate calculatoarele

Adevărul din spatele jocului Solitaire. De ce a fost instalat pe toate calculatoarele

Popularul joc de cărţi Solitaire a ajuns să aibă milioane de fani printre utilizatorii Windows, însă scopul iniţial al acestuia nu a fost să îi distreze pe oameni.

Solitaire a fost introdus în versiunea de Windows 3.0 din anul 1990, însă jocul exista încă din anii 1700. Versiunea digitală a avut un scop ascuns – acela de a-i învăţa pe utilizatori să aibă mişcări fluente în utilizarea calculatorului şi a mouse-ului. De asemenea, cu ajutorul Solitaire, utilizatorii au fost mai familiarizaţi cu conceptul de „drag and drop” (glisare şi fixare), intens folosit pe calculatoarele cu sistemul de operare Windows pentru copierea fişierelor sau mutarea lor.

Citeşte şi TOPUL celor mai populare filme ale anului 2015 – VIDEO

Citeşte şi VIDEO. eDrink – dispozitivul care transformă o cafea fierbinte în energie pentru încărcarea telefonului

Citeşte şi Cum distrug luminiţele de Crăciun semnalul de la Wi-Fi

Scopuri asemănătoare au avut şi jocurile Minesweeper sau Hearts, care însă n-au devenit la fel de populare ca şi Solitaire. În cazul Minesweeper, ţelul era ca utilizatorii să înţeleagă diferenţele între „click stânga” şi „click dreapta”, dar şi să-i ajute să folosească mouse-ul cu mai mare precizie şi viteză.

Potrivit site-ului mentalfloss.com, jocurile, în special Solitaire, au devenit atât de populare, încât de fiecare dată când Microsoft a încercat să le elimine din noile versiuni de Windows testerii au reacţionat negativ.

Anul acesta, o dată cu lansarea Windows 10, Microsoft a introdus din nou Solitaire în lista de jocuri şi programe instalate o dată cu sistemul de operare, după ce în versiunea Windows 8 utilizatorii îl puteau descărca, însă aveau de achitat o anumită sumă. 

Sursă Gândul.info

Citeşte şi O companie vrea să-şi pună angajaţii să poarte brăţări care să le monitorizeze viaţa zi şi noapte

Citeşte şi DOUĂ profiluri pe Facebook pentru fiecare utilizator. Află care este diferenţa între ele

Citeşte şi GALERIE FOTO. Imaginile câştigătoare ale National Geographic Photography Contest 2015

Citeşte şi Huawei se apropie de Samsung şi Apple. În 2015 a vândut 100 de milioane de smartphone-uri

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult