Anul în care oamenii vor face mai mult sex cu roboţi decât cu alte persoane

09.03.2016
Anul în care oamenii vor face mai mult sex cu roboţi decât cu alte persoane

Jucăriile sexuale, precum vibratoarele, există de mai mult de un secol, iar realitatea virtuală îşi face loc cu rapiditate în industria filmelor pentru adulţi. O altă categorie de produse care câştigă rapid teren sunt roboţii pentru sex, precum SexDoll.

Potrivit unui futurolog, până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi şi alte dispozitive pentru sex decât cu alte persoane. „La început o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba de sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat futurologul britanic Dr. Ian Pearson.

El estimează că până în 2035, majoritatea oamenilor vor deţine jucării sexuale care pot fi folosite împreună cu dispozitivele pentru realitate virtuală.

Nu toată lumea este încântată de aceste predicţii. Profesorul de etică Dr. Kathleen Richardson se teme că sexul cu roboţi va genera atitudini misogine şi aşteptări sexuale nerealiste. Ea este iniţiatoarea unei campanii numită „Campanie împotriva sexului cu roboţi”, care cere interzicerea acestor practivi. 

Citeşte şi: O femeie din trei se uită la filme pentru adulţi cel puţin o dată pe săptămână. Dispozitivul preferat pentru accesarea acestui tip de conţinut este smartphone-ul

Sunt şi companii care produc roboţi care nu doresc ca aceştia să fie folosiţi pentru activităţi care implică sexul. Creatorii „robotului emoţional” Pepper îi pun pe cei care cumpără sau închiriază androidul să semneze un contract prin care se obligă să nu facă sex cu acesta.

Robotul Pepper, dezvoltat de compania japoneză SoftBank, poate fi cumpărat pentru echivalentul a 1.800 de euro sau închiriat pentru 345 de euro pe lună.

Cei care intră în posesia lui Pepper nu au voie nici să îl reprogrameze sau să dezvolte aplicaţii pentru acesta. În cazul în care aceste clauze sunt încălcate, robotul reintră în posesia SoftBank.

Citeşte şi: Aceste trei tehnologii revoluţionează acţiunea din dormitor

În ciuda restricţiilor impuse de producător, programatori din Japonia au creat deja sâni virtuali pentru Pepper. Mai mult, aceştia l-au reprogramat astfel încât să „geamă” atunci când este atins.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult