Autoritățile au folosit un cerb robot pentru a prinde un braconier

24.12.2020
Autoritățile au folosit un cerb robot pentru a prinde un braconier
Foto: Pixabay

Autoritățile dintr-un stat american au folosit un robot pentru a prinde un braconier.

Angajați ai Department of Fish and Wildlife Resources (DFW) din Kentucky au instalat un cerb robot capabil să se miște. Regulile le interzic oamenilor și vânătorilor să folosească intenționat surse artificiale de lumină care pot orbi animalele sălbatice, făcându-le mai ușor de ucis.

James Malone, în vârstă de 29 de ani, era suspectat că împușcase o căprioară recent fără a raporta incidentul. Bărbatul a tras și asupra cerbului robot, după ce a încercat să îl orbească mai întâi cu farurile mașinii. După ce a fost prins de autorități, în mașina bărbatului a fost descoperită și metamfetamină, un drog psiho-stimulent care cauzează stări de euforie și excitație.

Malone se află acum la Taylor County Detention Center și poate fi eliberat după plata unei cauțiuni în valoare de 5.000 de dolari.

Printre firmele care produc animale sălbatice false se numără Custom Robotic Wildlife. Cel mai avansat model de cerb oferit de companie are capacitatea de a-și mișca un picior, capul și coada.

Sursa: KIRO7

CITEȘTE ȘI:

Topul țărilor cu cei mai mulți roboți la 10.000 de angajaţi. Iată cum stătea România

Facebook a inventat un robot care montează fibră optică pe cabluri electrice | VIDEO

Un robot umanoid a primit rolul principal într-un film SF cu buget generos

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult