Bill Gates, interviu în exclusivitate

01.04.2009
Bill Gates, interviu în exclusivitate

După o luptă crâncenă pe care am purtat-o împotriva site-urilor concurente (cancan, libertatea şi click), noi, go4it.ro, am reuşit în cele din urmă să ne impunem şi să obţinem interviul cu Bill Gates în exclusivitate. Co-fondatorul Microsoft a aterizat săptămâna trecută în mare secret pe meleagurile patriei noastre şi ,din câte se pare, ne pregăteşte o surpriză de proporţii. Fără să intrăm în detalii interpretabile sau greu de desluşit, vă vom pune la dispoziţie discuţia pe care am avut-o între patru ochi cu cel mai galonat personaj din industria IT: Bill Gates.

Bill Gates, alături de redactorul go4it

Go4IT: Bună ziua, domnule Bill Gates şi bine aţi venit în România. În primul rând, ne puteţi comunica scopul şi durata vizitei dumneavoastră?

Bill Gates: Ziua bună. Am auzit de problemele cu care se confruntă ţara dumneavoastră şi consider că doar un om cu potenţial enorm (financiar, managerial şi intelectual) mai poate schimba ceva în bine. Voi locui în România şi nu voi pleca până când nu voi reuşi să vă scot din pasa neagră prin care treceţi cam de când existaţi ca popor. Sper că am citit bine pe Wikipedia. Concret, mă refer în primul rând la bani, căci restul vine de la sine. Înţelegeţi dumneavoastră…

Go4IT: Înţeleg că aţi venit aici ca să investiţi mulţi bani

BG: Aşa, şi? Este o crimă ca un om de calibrul meu să investească miliarde într-o ţară sărăcăcioasă precum România? Tot ce voi face va fi pentru oameni. Cei ca mine nu mai urmăresc câştiguri personale şi sunt mânaţi doar de ambiţia de a realiza fapte bune. Mai mult, ca să vă dovedesc loioalitatea mea, am reuşit să obţin cetăţenie română.Priviţi buletinul.

Buletin Bill Gates

Go4IT: Suntem mişcaţi de decizia dumnevoastră şi nu, nu este deloc o crimă să investiţi în România, domnule Gates. Vrem doar să ştim cum anume veţi schimba statutul nostru de ţară din lumea a III-a. Ce vă propuneţi în viitorul apropiat şi apoi ce aveţi de gând pe termen lung?

BG: Mai întâi trebuie să mă acomodez un pic cu viaţa din Bucureşti. Am văzut că nu se prea poate circula aşa că m-am decis să mă mut într-un imobil modest, aflat la periferia oraşului. De acolo vă voi comunica planurile mele prin sesiunile Skype periodice. Pentru început, pentru că la software mă pricep cel mai bine, voi începe dezvoltarea proiectului Windows 8. Astfel se vor crea o mulţime de locuri de muncă plătite spun eu regeşte. Cât despre viitorul îndepărtat, nu am planuri. O să vă explic mai târziu de ce.

Go4IT: De acord doar că, vedeţi dvs., românii sunt destul de certaţi cu educaţia. Credeţi că indivizi a căror viaţă se rezumă la a lăsa comentarii analfabete pe site-uri precum libertatea.ro vor reuşi să vă ajute în vreun fel? Credeţi că fanii lui Mircea Badea, dornici să absolvească facultatea de “vânzări anterioare” propusă de al lor mentor, vor migra către software? Credeţi că oamenii cu telefoane din ale căror difuzoare răsună neîncetat strigăte de durere (au, of, vai) se vor preta posturilor scoase la bătaie de Microsoft?

BG: Îi vom selecta pe cei apţi. Pe restul, am discutat cu preşedintele, îi vom da la export. Şi aşa am înţeles că în România a ajuns să se importe totul. Sunt destule ţări africane în care se caută culegători de banane.

Go4IT: Minunat. Acum, să revenim un pic asupra proiectului Windows 8. S-a discutat în trecut cum că Microsoft va oferi Windows 7 gratuit, din păcate v-aţi răzgândit (mă rog, nu dvs., ci actualul şef Steve Ballmer). Cu Windows 8 cum va fi?

BG: Windows 7 nu se va distribui gratuit pentru că este practic identic cu Vista, deci dacă Vista e pe bani, atunci şi W7 se va comercializa contra cost. Cu Windows 8 vom face istorie. Va fi primul sistem Microsoft care se va distribui gratuit. Ballmer mi-a încredinţat toate sarcinile ce ţin de realizarea acestui proiect.

Go4IT: Faceţi nişte afirmaţii şocante. Puteţi să ne daţi mai multe detalii?

BG: Tot ce pot să vă spun este că, începând cu ora la care Windows 8 va deveni disponibil pentru download, toată lumea îl va putea descărca gratuit. Va exista o singură versiune, Windows 8 Ultimate. Şi încă un mic detaliu: download-ul se va face de pe www.microsoft.ro.

Windows 8

Go4IT: Asta înseamnă că Windows 8 va fi primul sistem de operare românesc?

BG: Corect. Şi cei care vor avea probleme în a-l descoperi, le vor avea pentru că vor căuta după cuvintele cheie Windows 8. Ia să tastaţi pe google “Ultimele Ferestre”. Nu acum, ci atunci când va fi gata.

Go4IT: Şi când va fi gata?

BG: Pe 1 aprilie 2012. Este drept (Bill Gates rânji malefic) că nu vă veţi bucura prea mult de el. Dar atât cât va fi… va fi gratuit.

Bill Gates, un posibil supravietuitor după Apocalipsă

Go4IT: De ce spuneţi asta?

BG: Domnilor, pentru că lumea se va sfârşi. Este atât de simplu. Pac-pac, bum, pfeeew, aaarghh. Şi gata. Mai multe chiar nu vă pot dezvălui. Ţie spre exemplu ţi-ar conveni ca înainte să vezi un film de Oscar, cineva să-ţi şoptească la ureche cum se termină? Cu siguranţă că nu. Şi atunci?

Go4IT: Şi atunci să ne închidem frumos telefoanele mobile, să ne punem ochelarii 4D la ochi şi să aşteptăm în linişte derularea spectacolului. Serios domnule Gates, chiar prefer să nu mai discut despre asta. Mai bine povestiţi-ne cea mai tare experienţă trăită până în prezent în România.

BG: Mă plimbam şi eu ca tot omul pe străzile din centrul oraşului. Puţină mişcare nu strică, nu? La un moment dat, ajuns chiar la Km 0, mă opresc să admir Intercontinentalul. Frumos hotel, domnule. Aproape că picasem într-o stare de visare, însă până să fiu furat cu totul de priveliştea mirifică, simt cum cineva mă trage discret de mânecă. Mă întorc spre el şi până să deschid gura, omuleţul cu faţă de coşar mi se adresă pe un ton de circ: “Hey mister, do you want a girl or two? I have two girls, educated, clean and beautiful”. Curios din fire, am întrebat: “How much for a girl?”. Negriciosul răspunse: “Well, very cheap sir, only 200 Euros for an hour, with both. I offer you even a room in excelent conditions”.

BG: 200 Euros??? No way! I leave.

Pimp: We can negotiate, mister… how about 150?

BG (în română): Domnule, 150 de Euro e o licenţă de Windows Vista Home Basic, şi la ea au contribuit sute de oameni. Tu îmi oferi mie două fete la o asemenea sumă?

Pimp: Aaaaa, păi spune omule aşa, că altfel discutăm. Hai 150 de lei, ce să mai încolo şi încoace. Fetele au facultate, ştie să vorbească, să se poarte…

BG: Îmi pare rău, dar nu ai reuşit să mă impresionezi. Ce crezi că eu am făcut facultate?

BG către Go4IT: Şi am plecat mai departe. După cum spuneam, am venit să ajut oamenii sărmani, nu pe cei care câştigă într-o noapte cât alţii într-o lună.

Inima Bucurestiului

Go4IT: Să sperăm că veţi şi reuşi, domnule Bill Gates. Alte proiecte aveţi în vedere în afară de “ferestruica de dinaintea aplocalipsei”?

BG: Desigur. Nu doar programatorii sunt vizaţi de către Microsoft. Dar pentru ca ei să fie motivaţi şi să dea randament maxim, vom deschide un centru de dezvoltare uriaş care să le ofere toate facilităţile dorite, după modelul Google. Vom avea bucătari care să gătească, instructori de fitness, înot şi tenis, femei de serviciu, chiar şi domnişoare de companie pentru cei care nu au timp de relaţii. Şi ca să vă arăt că sunt deschis chiar şi pentru indivizii deloc instruiţi, m-am gândit să înfiinţez şcoala “Microsoft”, pentru oricine doreşte să cunoască mai bine PC-ul. Cursurile vor fi de asemenea gratuite.

Microsoft School

Go4IT: Asta da veste. Chiar spuneam într-un articol mai vechi că monopolul deţinut de Microsoft nu poate fi rupt decât în condiţiile în care concurenţa reuşeşte să convingă tinerii să-şi îndrepte atenţia, încă de la primul contact cu calculatorul, către produsele lor (ex: Mac OS, Linux). Se pare că nu le veţi lăsa nicio şansă.

BG: Ar trebui? Voi, dacă aţi avea o coloană puternică, aţi permite concurenţei să vă fure din plăcintă?

Go4IT: Să fim sinceri, absolut deloc. Ne-ar face mare plăcere să-i vedem cum mişună ca nişte gândaci într-o cadă, pentru ca apoi să dăm drumul la apă peste ei. Şi totuşi, probabil că într-o astfel de situaţie ne-am plictisi îngrozitor. Este ca şi cum Brazilia s-ar confrunta an de an doar cu echipe din liga a III-a. Atunci nu am mai vorbi de Brazilia, ci de campiona unei ligi inferioare.

BG: Ei, ca să vezi. Şi cine este de vină? Noi? Sau ei, pentru că nu se ridică la nivelul nostru?

Go4IT: Poate că se ridică. Doar că, vedeţi dvs., unele decizii strică frumuseţea jocului. Exemplu, şcoala “Microsoft”. Pe de o parte, oferă un suport pentru oamenii neinstruiţi, însă aceştia automat vor deveni adepţi ai produselor voastre.

BG: Supravieţuirea este o artă. Cine nu se adaptează, dispare. Există multe alte domenii de care noi nu suntem intersaţi şi acolo respectivele companii activează deja cu succes. Celelalte, au toată libertatea de gândire.

Go4IT: Interesant. Înainte să încheiem acest interviu, puteţi să numiţi câteva persoane din România cu care doriţi să colaboraţi în vederea atingerii obiectivelor?

BG: Desigur. Am câteva persoane cu care mi-ar face mare plăcere să colaborez. Una dintre ele ar fi Zoso, tăticul blogurilor, actualmente autointitulat “low level webmonkey”. Îi ofer un laptop, o licenţă de Windows 7 şi maşina mea personală şi va scrie despre Microsoft din orice colţ al lumii. O ştire pe săptămână şi tot e bine. Un al doilea om de nădejde ar fi CTP, Controlorul Tâmpiţilor din Presă. El va avea grijă ca fenomenul de îmbâcsire a minţii să nu ia amploare şi va critica aspru fiecare derapaj al redactorilor stângaci. Pe “Felix” Voiculescu îl voi cumpăra pentru că am nevoie de un “pet” care să aibă grijă de şoarecii din subsolul sediului Microsoft, iar pe Traian Băsescu îl voi convinge să renunţe la preşedinţie pentru timona Microsoft. Era să uit, doar dacă acceptă ca numele ţării voastre să fie înlocuit de numele companiei pe care eu am fondat-o. Ştii care, nu?

Go4IT: Microsoft. Microsoft. Microoooo-sooooft.

Billl Gates Evil

Bill Gates: Dragi cititori, sper că v-a plăcut acest articol şi promit că de azi înainte vă voi oferi informaţii şi mai picante despre activitatea mea în Microsoft. După cum v-am promis, nu vă voi părăsi decât după ce vă voi şterge cu buretele trecutul negru şi vă voi aşterne la picioare mormane de bani: aşa numiţii “micro-ni”, vizibili doar la “micro-scop”. Cei care se mai îndoiesc de veridicitatea celor spuse până acum, le recomand să se uite cu atenţie la data publicării articolului pentru a se convinge.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News