Ce este, de fapt, schema virală a „cipului 5G” care ar fi ascuns în vaccinul COVID

05.01.2021
Ce este, de fapt, schema virală a „cipului 5G” care ar fi ascuns în vaccinul COVID

O imagine cu o schemă, despre care mulți oameni cred că este cea a unui „cip 5G” ascuns într-un vaccin anti-COVID, circulă pe rețelele de socializare.

Tehnologia 5G și vaccinurile au parte de nenumărate teorii ale conspirației. Unii oameni susțin chiar că boala este provocată de rețelele de telecomunicații de ultimă generație. Există inclusiv persoane care cred că Bill Gates dorește să implanteze cipuri în oameni prin intermediul vaccinurilor anti-COVID.

Citește și: Escrocheria 5GBioShield. A apărut stick-ul anti-5G care costă cât un telefon

În imaginea despre care vorbim apare, de fapt, schema circuitelor unei pedale pentru chitară Boss Metal Zone.

O farsă care exploatează teama oamenilor de 5G și vaccinuri

Cei care au identificat originea imaginii au fost utilizatorii grupului r/guitarpedels de pe Reddit.

Orice persoană rațională care se uită cu atenție la imagine observă că aceasta nu are cum să includă schema unui cip, deoarece pe ea apar termeni precum „bass”, „gain”, „volume” sau „treble”, care indică faptul că este vorba despre un element folosit în industria muzicală.

Cel mai probabil, imaginea a fost distribuită de cineva care a dorit să facă o farsă. Chiar și așa, schema s-a viralizat.

Sursa: Mashable

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult