Bill Gates a prezis apariţia Facebook şi Netflix încă din 1994

29.06.2020
Bill Gates a prezis apariţia Facebook şi Netflix încă din 1994
Foto: Pixabay

În 1994, Bill Gates, şeful de atunci al Microsoft, prezicea apariţia unor companii precum Facebook sau Netflix. Viziunea lui este impresionantă deoarece world wide web-ul, protocolul care stă la baza internetului, fusese inventat cu doar cinci ani în urmă de către Tim Berners-Lee.

Într-un interviu acordat revistei Playboy, Gates a spus că PC-urile, care la momentul respectiv erau folosite în special pentru crearea şi editarea de documente, vor deveni unelte pentru accesarea şi partajarea de conţinut media electronic pe internet.

„Profetul” Gates

„Să spunem că doreşti să vezi un film. Pentru a alege un titlu vei vrea să ştii ce filme le plac altor oameni […]. Vei putea accesa acea informaţie. Apoi vei alege un film şi vei consuma video la cerere. După aceea vei putea spune pe internet ce părere ai avut despre acel film”, a declarat Gates.

Serviciile de care vorbea Gates atunci au apărut ulterior. Este vorba de YouTube, Netflix şi Facebook, platforme extrem de populare.

Tot înainte de anul 2000, miliardarul spunea că asistenţii personali digitali vor deveni ceva obişnuit: „Companioni personali vor fi dezvoltaţi. Aceştia se vor conecta la internet şi vor sincroniza toate dispozitivele într-un mod inteligent, indiferent dacă acestea sunt la birou sau acasă, şi le vor permite să schimbe date între ele”.

Citește și:

10 previziuni incredibile făcute de Bill Gates înainte de anul 2000

Cel mai bogat om care a trăit vreodată i-ar face pe Jeff Bezos şi Bill Gates să pară săraci

Previziunea incredibilă făcută de serialul „Trackdown” în 1958

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult