Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 124 de ani, vârstă cu 50 de ani peste media mondială

29.11.2021
Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 124 de ani, vârstă cu 50 de ani peste media mondială

Cea mai în vârstă persoană din Filipine, și probabil din lume, Francisca Susano, a încetat din viață săptămâna trecută. Aceasta urma să fie introdusă în Cartea Recordurilor Guiness, iar documentele sale încă sunt în curs de validare de organizație, încă din luna septembrie. Se presupune că Susano avea 124 de ani împliniți, fiind născută în anul 1897, în perioada în care Filipine încă era sub influența Spaniei.

Francisca Susano, cea mai în vârstă persoană din lume, era născută în secolul 19

Francisca Susano a trăit toată viața în Filipine, iar decesul său a fost anunțat de către guvernul local din Kabankalan. La momentul decesului nu erau cunoscute cauzele, dacă a fost de bătrânețe sau dacă a fost încă un deces cauzat de complicații de la COVID-19. Autoritățile locale au colectat însă mostre și vor verifica dacă a fost vorba despre coronavirus. Totuși, Susano nu afișa simptome caracteristici acestei boli înainte de deces.

Pe 11 septembrie, Francisca Susano împlinise cei 124 de ani, iar Partidul Seniorilor din Filipine cerea Casei Reprezentanților să îi acorde un premiu de 1 milion de peso filipineze pentru a-i recunoaște „monumentala realizare” și pentru a o ajuta pe ea și pe familia sa să treacă mai ușor astfel prin perioada dificilă a pandemiei de COVID-19. Până la decesul acesteia, acest caz nu a fost soluționat și nu este tocmai clar dacă autoritățile vor mai acorda această recompensă familiei.

Speranța de viață în lume este acum la o medie de 73,2 ani, conform statisticilor din 2020. Țările cu speranță de viață cele mai mari din lume sunt Hong Kong cu o medie de 85,29 ani, Japonia cu 85,03 ani, Macao cu 84,68 ani, Elveția cu 84,25 ani și Singapore cu 84,25 ani. Astfel, Francisca Susano a depășit media mondială cu 50 de ani și media din țările cu cele mai bune statistici cu vreo 40 de ani. Media de viață în Filipine este de 71,66 de ani. În comparație, în România, durata medie de viață este de 76,50 de ani, conform Worldometer.

sursa: CNN, Worldometer

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult