Cele mai tari produse lansate în 2011

Cele mai tari produse lansate în 2011

Anul 2011 ne-a adus o mulţime de gadgeturi, platforme şi soft-uri, mai mult sau mai puţin inovatoare, dar cu siguranţă interesante şi mai ales utile. Să alegi din fiecare categorie cel mai relevant produs este fără îndoială o muncă de Sisif, căci criteriile de departajare sunt mult prea numeroase. Noi am selectat produsele anului nu neapărat după criteriul tehnologiilor şi performanţelor brute, ci după armonia cu care sunt îmbinate şi accesibilitatea pentru publicul larg.

Este evident că, la secţiunea foto spre exemplu, o cameră precum Canon 1Dx merită primul locul din punct de vedere al performanţelor, dar aceasta se adresează profesioniştilor din domeniu şi are un preţ de aproape 7000 de Euro.

Aşadar, am nominalizat următoarele 10 produse (în ordine alfabetică):

Antivirusul Bitdefender Free Edition

Bitdefender a lansat anul acesta o versiune gratuită de antivirus – Bitdefender Antivirus Free Edition. Deşi nu este nici pe departe o premieră în industrie, alternative gratuite existând de când lumea, faptul că un producător important decide să ofere un antivirus gratuit care foloseşte un motor de scanare apreciat la nivel mondial, ne face să-l nominalizăm la titlul de „produsul anului 2011”.

Descarcă Bitdefender Antivirus Free Edition de pe go4it.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Camera foto Sony NEX-5N

Sony a pierdut mult anul acesta. Cu televizoarele nu prea a mers, consolele nu au făcut nici ele o impresie prea bună. A reuşit însă să dea lovitura cu camerele din seria NEX. Acestea oferă o calitate excelentă foto şi video, suportă o gamă largă de obiective şi au un preţ neaşteptat de mic. Modelul nominalizat, Sony NEX-5N, a primit titlul de Gold Award pe site-ul foto profesional dpreview.com.

Sony NEX-5N

E-book reader-ul Amazon Kindle Wi-Fi

Deşi Amazon a lansat Kindle Fire, un ebook reader cu ecran color şi sistem Android, acesta practic deraiază de pe linia tradiţională pentru care compania a ajuns recunoscută la nivel mondial şi intră pe segmentul tabletelor.

Clasicul e-book reader Amazon Kindle Wi-Fi este în opinia noastră cea mai bună soluţie pentru cei care vor să lectureze cărţi în format electronic. Un produs minunat care costă sub 500 de lei.

Amazon Kindle WiFi

Jocul Call of Duty: Modern Warfare III

Seria Call of Duty nu mai are nevoie de nicio prezentare, cât despre ultima iteraţie – Modern Warfare 3, cifrele spun totul: 10 milioane de exemplare vândute pe Xbox, 8 milioane pe Playstation şi peste 1 milion pe PC-uri, fără a socoti distribuţiile digitale. Totul în mai puţin de două luni de la lansare. Pur şi simplu impresionant.

Modern Warfare 3

Laptopul Asus UX31 Zenbook

Asus UX31 Zenbook este unul dintre cele mai performante ultra-portabile de pe piaţă şi totodată se numără printre cele mai compacte. Nu în ultimul rând, are un preţ competitiv pe segmentul exclusivist al ultrabook-urilor, între 4600 şi 5800 de lei, în funcţie de configuraţie.

Specificaţiile bază includ ecran de 13.3 inch cu 1600 x 900 pixeli, procesoare din gama Core i5 / i7, SSD de 128 GB sau 256 GB. Cei care doresc o versiune şi mai compactă, de 11.6 inch, pot opta pentru modelul Asus UX21.

Asus Zenbook

Smartphone-ul Samsung Galaxy S II

În topul go4it, cititorii au votat Samsung Galaxy S II drept smartphone-ul anului 2011. Pe numeroase alte site-uri, dar şi în reviste, se tot vorbeşte de SGS II ca fiind cel mai reuşit astfel de produs din acest an. Prin urmare, nu ne rămâne decât să-l împingem mai sus, în topul general al celor mai tari produse.

Samsung Galaxy S II

Tableta Apple iPad 2

iPad 2 este o tabletă performantă şi populară, care are totodată în spate un magazin de aplicaţii extraordinar: App Store-ul. Deşi concurenţa a încercat toate strategiile posibile ca să detroneze tableta Apple, aceasta a rămas tare pe poziţie şi a continuat să se vândă mai bine decât orice alt produs similar oferit de companiile rivale.

iPad 2

Sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Cu Android 4.0 ICS, experienţa pe smartphone şi tablete atinge cote incredibile. Suportul pentru rezoluţia HD, optimizarea în egală măsură pentru telefoane inteligente şi tablete, multitasking-ul, lipsa limitărilor şi interfaţa sofisticată fac din Android ICS cel mai potent OS mobil la ora actuală.

Majoritatea doritorilor se vor bucura însă abia la anul, când Android 4.0 va rula pe mai multe dispozitive. În momentul de faţă, doar posesorii de Samsung Galaxy Nexus beneficiază de acest sistem.

Android 4.0 ICS

Televizorul LG Cinema 3D TV

Televizoarele LG sunt remarcabile pentru raportul calitate / preţ, iar LG Cinema 3D este exemplul perfect de televizor de ultimă generaţie accesibil oricui. Faptul că există în numeroase versiuni (cu sau fără funcţii Smart pentru acces la Internet) şi pe diverse dimensiuni, îl fac să fie şi mai des menţionat prin scrisorile către Moş Crăciun.

LG Cinema 3D TV

Reţeaua de socializare Google+

Google+ este reţeaua de socializare care a bătut toate recordurile de creştere, ajungând la aproape 50 de milioane de utilizatori în mai puţin de şase luni de la lansare. Astfel, pentru anul 2012, se prevede o luptă aprigă cu rivala Facebook care numără acum aproape 800 de milioane de utilizatori, dar al cărei ritm de creştere a încetinit.

Acestea sunt nominalizările go4it. Pentru a vota, intră pe pagina noastră de Facebook şi bifează produsul care te-a impresionat sau care ţi se pare cel mai util. La finele anului vom publica rezultatele şi vom desemna produsul anului 2011.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News