Dacă e ieftin şi „Made in China”, probabil a fost fabricat în acest oraş

28.05.2018
Dacă e ieftin şi „Made in China”, probabil a fost fabricat în acest oraş
Majoritatea obiectelor pe care este inscripţionat „Made in China” probabil că au fost făcute într-un singur oraş. Este vorba de Yiwu, care se află la o distanţă de trei ore de Shanghai. Multe obiecte ieftine exportate în întreaga lume provin de aici, transmite Descoperă.
 
Yiwu este un oraş relativ mic, cu 1,2 milioane de locuitori, ce a devenit o destinaţie importantă în urma înfiinţării Yiwu International Trade City. Conform National Geographic, în această piaţă imensă sunt vândute nenumărate tipuri de obiecte pe cele 70.000 de tarabe. 
 
 
Aici sosesc în prezent cumpărători din întreaga lume ce testează produsele înainte de a face comenzi uriaşe. „Fiecare din aceste mostre sunt fabricate pentru un anumit preţ”, afirmă fotograful Richard Seymour. Apoi obiectele sunt încărcate pe nave şi trimise în toată lumea. Zilnic, din această regiune pleacă aproximativ 1.500 de containere pline. 
 
Găsiţi aici mai multe articole de acest fel. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult