Descoperire surprinzătoare: Gunoaiele umane se înmulțesc și pe Marte

16.06.2022
Descoperire surprinzătoare: Gunoaiele umane se înmulțesc și pe Marte
Foto: NASA

Știm că gunoaiele produse de oameni se află în cele mai adânci locuri din oceane și că spațiul din imediata apropiere a Pământului este plin de resturi ale vehiculelor lansate în spațiu.

Obiectele produse de om se înmulțesc, însă, și pe Marte. Roverul NASA Perseverance a fotografiat o bucată de material produs pe Pământ care este prinsă între două pietre de la suprafața Planetei Roșii. Este vorba despre o parte din „pătura” termică folosită de NASA pentru a proteja nava care a dus roverul pe planetă.

Surprinde faptul că bucata de material a fost găsită la o distanță de 2 km de locul în care a fost plasat vehiculul, în februarie 2021. „A ajuns acolo atunci sau a fost dusă acolo de vânt?”, s-a întrebat NASA.

Citește și: Descoperire tulburătoare făcută în cea mai mare insulă artificială de gunoi din ocean

În timp ce cobora spre suprafața planetei, vehiculul care transporta roverul a renunțat, printre altele, la un scut termic, la o macara prevăzută cu motoare de rachetă și la o parașută.

Anunțul privind bucata de material a fost făcut de NASA pe Twitter.

Este doar o chestiune de timp până când o parte din sistemul solar va fi poluată cu gunoaiele omenirii. Compania SpaceX a trimis deja în urmă cu câțiva ani un automobil Tesla Roadster în spațiu.

Mai mult, în apropierea planetei noastre există deja zeci de mii de bucăți de sateliți, rachete și alte vehicule care orbitează în jurul Pământului și pun în pericol echipamentele aflate încă în stare de funcționare sau viitoarele misiuni spațiale.

Perseverance nu a stat foarte mult timp să studieze descoperirea făcută pe Marte. Vehiculul va explora, în Craterul Jezero, delta unui râu secat în urmă cu 3 miliarde de ani.

Sursa: Mashable

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult