Designerii iPhone au creat două măști de protecție: Apple Face Mask și ClearMask

10.09.2020
Designerii iPhone au creat două măști de protecție: Apple Face Mask și ClearMask

Apple nu prea se grăbește să lanseze noile modele iPhone 12, planurile sale fiind date peste cap de pandemia de COVID-19. Totuși, în pandemie, designerii săi au lucrat și la alte produse decât cele obișnuite. La începutul crizei, Apple a anunțat că produce vizete transparente pentru medici, iar acum, compania a dezvăluit noile măști de protecție, Apple Face Mask și ClearMask, realizate pentru angajații săi. Este vorba despre două modele de măști, dintre care una este transparentă, realizate de aceiași ingineri care dezvoltă și design-ul iPhone an de an.

Măștile de protecție Apple Face Mask și ClearMask sunt dedicate angajaților companiei

Apple Face Mask și Apple ClearMask sunt numele celor două noi modele de măști realizate pentru angajații care se vor întoarce la birouri. Prima este dezvoltată de echipa Engineering and Industrial Design, care în mod normal dezvoltă design-ul iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch și ale oricăror alte produse pe care compania le vinde. Cea de-a doua este cumpărată de la un partener.

Anunțul nu a fost făcut în mod oficial, însă Bloomberg susține că Apple a confirmat aceste produse și că a realizat atât design-ul, cât și producția modelului Face Mask. Aceste nu sunt realizate în fabricile companiei din China, care sunt deținute de parteneri. Se pare că noile Face Mask și ClearMask sunt realizate din materiale special alese pentru a filtra particulele, care să nu permită trecerea virusului COVID-19. Mai mult, Face Mask este reutilizabilă, putând fi spălată de până la cinci ori.

Modelul Apple ClearMask, care este transparent, lasă fața utilizatorului vizibilă atunci când o poartă și este primul de acest gen care este aprobat de comisia FDA din SUA.

Face Mask va fi distribuită către angajații companiei în săptămânile următoare, urmând ca mai târziu să primească și modelul Apple ClearMask. Probabil că aceste măști nu vor fi lansate în magazine prea curând, însă dacă s-ar întâmpla asta, ne așteptăm la prețuri mai mari decât cele ale măștilor chirurgicale obișnuite.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video