Un presupus iPhone 12 Pro apare într-un clip video. Design-ul este inspirat de iPhone 4

02.09.2020
Un presupus iPhone 12 Pro apare într-un clip video. Design-ul este inspirat de iPhone 4

Un telefon care seamănă foarte mult cu descrierile din leak-uri ale unui model iPhone 12 Pro apare într-un nou clip video. Acesta este desigur „neoficial” și dezvăluie un design familiar, dar cu linii exterioare diferite, parcă inspirate de modelele iPhone mai vechi. Fiind totuși un clip neoficial, greu de verificat, putem considera momentan că aceste informații sunt „neconfirmate”, însă dacă se adeverește a fi un telefon adevărat, modelele iPhone 12 vor oferi mai puține upgrade-uri decât ne așteptam.

iPhone 12 Pro din video sugerează că nu e un upgrade semnificativ la capitolul design

În primul rând, acest clip arată faptul că modelele iPhone 12 Pro nu vor folosi un sistem de camere fundamental diferit față de iPhone 11 Pro. Telefonul din clip are o cameră cu trei obiective, poziționate identic ca pe modelele de anul trecut. De asemenea, panoul de sticlă de pe spate este tot mat, însă mai puțin curbat la margini.

Asta pentru că exteriorul telefonului are acum margini drepte, la fel de lucioase ca și pe modelele anterioare cu ramă din oțel inoxidabil. Poziționarea butoanelor este de asemenea identică, cu un buton Power mare pe laterala din dreapta și butoanele de volum, alături de un slider pentru modul „silent” pe stânga. Nu apar astfel elemente mai ciudate precum un senzor LiDAR, un decupaj pentru antene 5G sau alte lucruri pe care le-am văzut în leak-urile anterioare.

Ar putea fi vorba despre un clip fals

Chiar dacă telefonul pare să fie aprins și să funcționeze asemeni unui iPhone, ar putea exista șansa ca acesta să fie un model chinezesc, cu carcasă realizată pentru a „copia” design-ul de iPhone. Totuși, este greu de crezut că pot apărea „clone” chiar înaintea lansării telefonului. O altă posibilitate ar fi o farsă, un fake foarte bine făcut, sau să fie vorba despre un model iPhone 11 Pro „recarosat” într-o carcasă aftermarket.

Există deja carcase chinezești de acest gen pentru modele mai vechi, care pot transforma un iPhone 6 sau iPhone 7 într-un iPhone 8 cu spate din sticlă, de exemplu.

Display-ul pare să aibă un notch identic cu modelele precedente, iar sticla pare să fie mai plată, cu mici rotunjiri la margini. Până și cutia telefonului, care este vizibilă în cadru, pare să fie la fel ca cea de la iPhone 11 Pro.

Este un leak momentan „neconvingător”, dar ar putea fi real. Astfel, probabil că ar trebui să ne limităm așteptările unui upgrade major pe noile modele iPhone, întrucât s-ar putea ca Apple să nu facă un salt atât de mare la nivel de design și capabilități.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult