Detaliul care a făcut ca această poză aparent banală să devină virală

O imagine aparent banală, cu o femeie în costum de baie care cumpără ceva de la un magazin de pe plajă din SUA, face înconjurul internetului. Există, însă, un detaliu care a atras atenţia asupra pozei. Tânăra poartă pe picorul drept un dispozitiv de monitorizare. Sunt obligate să poarte, de obicei timp de şase luni, astfel de aparate persoanele eliberate condiţionat pentru consum de droguri sau alcool sau care au primit o pedeapsă cu suspendare. 
 
De exemplu, în SUA cineva care a fost prins conducând în stare de ebrietate poate fi obligat ca timp de şase luni să poarte un astfel de dispozitiv. 
 
 
Mulţi dintre internauţi cred că tânăra nu ar fi trebuit să meargă la plajă cu aparatul pe picior, dar sunt şi persoane care i-au sărit în apărare. „Ce trebuia sa facă, să stea şase luni închisă în casă?”, scrie un utilizator pe site-ul de partajare foto Imgur, pe care a fost publicată imaginea. 
 
 
Aceste brăţări pentru picior colectează date o dată pe oră (din mostre din transpiraţie) şi le transmit, atunci când se află în apropierea unui modem, către un server pentru a fi analizate. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult