Doctorul Anthony Fauci: Nu te vaccina anti-COVID dacă suferi de această afecțiune

15.12.2020
Doctorul Anthony Fauci: Nu te vaccina anti-COVID dacă suferi de această afecțiune
Foto: Shutterstock

Doctorul american Anthony Fauci, renumit epidemiolog, a declarat că persoanele care suferă de o anumită afecțiune ar trebui să nu se vaccineze împotriva coronavirusului.

Șeful National Institute of Allergy and Infectious Diseases din SUA a spus că trebuie să evite vaccinarea împotriva COVID-19 persoanele care au o istorie de reacții alergice severe.

În Marea Britanie, unde vaccinul Pfizer-BioNTech a început deja să fie administrat, două persoane au suferit reacții alergice puternice după ce l-au primit. Cei doi sunt angajați din sistemul medical care știau că suferă de această afecțiune.

Citește și: Presupuse vaccinuri de COVID-19 sunt vândute pe dark web la 1.300 dolari per doză

În cazul în care doresc, totuși, să se vaccineze, persoanele aflate în această situație ar trebui să meargă la un centru sau spital capabil să răspundă imediat la efectele secundare menționate, potrivit lui Fauci. „Nu vrei să mergi într-un loc care nu are această capacitate”, a explicat medicul.

Mai multe țări au început deja vaccinarea populației împotriva COVID-19. Vaccinul care a primit undă verde pentru a fi folosit în SUA este cel de la Pfizer-BioNTech.

În România, primele vaccinuri – cel mai probabil tot de la Pfizer-BioNTech – vor ajunge în primul trimestru al anului viitor, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Sursa: Yahoo! Life

CITEȘTE ȘI: 

Facebook va șterge știrile false despre vaccinurile pentru COVID-19

10 mituri despre COVID-19

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult