Facebook va șterge știrile false despre vaccinurile pentru COVID-19

04.12.2020
Facebook va șterge știrile false despre vaccinurile pentru COVID-19

Anul acesta, Facebook a avut mai mult de muncă decât de obicei în lupta cu știrile false. Nu numai că a avut de a face cu răspândirea de informații false referitoare la pandemia de COVID-19, care a fost subiectul cel mai discutat pe tot parcursul anului 2020, dar a avut și lupta cu știrile false politice, întrucât au avut loc în luna noiembrie alegerile prezidențiale din SUA. În timp ce în acele situații au fost de ajuns niște piedici pentru utilizatori, în cazul vaccinurilor pentru COVID, rețeaua de socializare va lua măsuri mult mai drastice atunci când vine vorba despre dezinformare.

Facebook va lua măsuri drastice pentru a împiedica dezinformarea pe rețelele sale de socializare

Conform Bloomberg, Facebook va începe să șteargă efectiv postările care răspândesc informații false despre vaccinurile de COVID-19. Este vorba despre articole și postări care încearcă să arunce în spațiul public declarații demonstrate false de specialiștii în sănătate la nivel mondial. Această nouă inițiativă a intrat în vigoare de ieri și poate avea efecte negative asupra conturilor celor care publică așa ceva.

De altfel, informațiile false vor fi șterse atât de pe Facebook, cât și de pe Instagram. Este vorba despre informații care ar putea sugera că ingredientele vaccinurilor pot fi nocive, sau că pot apărea efecte secundare nedovedite, cât și despre eficacitatea vaccinurilor. Desigur, orice informație care menționează faptul că vaccinurile includ microcipuri sau alte „ingrediente” în afară de cele oficiale, va fi ștearsă.

Această veste vine după ce Facebook a anunțat deja că nu va accepta reclame pe platformele sale care descurajează publicul să se vaccineze, indiferent dacă este vorba despre un vaccin pentru COVID sau altceva.

Facebook va îndemna în schimb utilizatorii să se informeze din surse de încredere precum organizațiile de sănătate naționale sau internaționale, precum Organizația Mondială a Sănătății.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult