Doi poliţişti au mers la o capelă pentru a debloca un smartphone cu degetele mortului căruia i-a aparţinut dispozitivul

22.04.2018
Doi poliţişti au mers la o capelă pentru a debloca un smartphone cu degetele mortului căruia i-a aparţinut dispozitivul

Doi poliţişti din Florida au mers la o capelă din Clearwater pentru a debloca un smartphone cu degetele mortului căruia i-a aparţinut dispozitivul, potrivit presei locale. Bărbatul a fost ucis în luna martie de un alt poliţist, la un semafor.

 

Victoria Armstrong, logodnica mortului, numit Linus F. Phillip, a declarat că acest incident a făcut-o să se simtă „violată”. Deşi oamenii legii nu au încălcat legea făcând acest lucru, acţiunea lor ridică multe probleme de etică.

Telefonul nu s-a deblocat, însă, în acest caz, prin această metodă. Senzorii de amprentă sunt făcuţi să funcţioneze doar atunci când detectează semne de viaţă.

 

 

Totuşi, potrivit unor surse, autorităţile din SUA folosesc frecvent degetele morţilor pentru a le debloca smartphone-urile iPhone. Problema semnelor de viaţă a fost rezolvată, cumva.

 

Locotenentul Randall Chaney, reprezentantul poliţiei din Largo, a declarat că este prima dată când s-a încercat deblocarea unui smartphone prin această metodă în unitatea respectivă. Potrivit lui, oamenii legii speră să găsească în telefon probe pentru finalizarea anchetei morţii bărbatului, dar şi pentru un alt caz, în care Phillip este suspectat de trafic de droguri.

 

Poliţia susţine că bărbatul de 30 de ani a fost ucis la un semafor după ce a atacat un poliţist, dar familia lui Phillip nu crede acest lucru. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult