E fascinant ce surpinde într-un an o cameră amplasată pe un baraj construit de castori (VIDEO)

24.11.2021
E fascinant ce surpinde într-un an o cameră amplasată pe un baraj construit de castori (VIDEO)

O echipă de cercetători a amplasat o cameră video pe un baraj realizat de castori în Voyageurs National Park din statul american Minnesota. Filmarea arată cât de importante sunt pentru ecosisteme aceste animale, care construiesc adevărate „autostrăzi” în natură.

În 12 luni, camera a surprins peste 15 specii de animale – printre care lupi, urși, căprioare, vulpi și rațe – care au folosit podul artificial creat de castori. La un moment dat apare chiar un om care trece pe acolo.

Camera a fost montată de cercetătorii din cadrul Voyageurs Wolf Project, iar filmările au fost concentrate într-un clip video de 6 minute, devenit viral.

Experimentul ne aduce aminte de altul, realizat în urmă cu câțiva ani de un bărbat. John Wells, care s-a mutat din New York în „mijlocul pustietăţii”, undeva în sudul statului Texas, a realizat un experiment inedit.

Foto: captură de ecran

Bărbatul a pus o cameră video pe fundul unei găleţi cu apă, pe care a lăsat-o afară, pentru a vedea ce vietăţi vin să bea. Nu a fost dezamăgit de rezultat: a surprins multe animale, printre care un iepure, un măgar, albine şi găini.

Sursa: Duluth News Tribune

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Momentul când o dronă explodează după ce e atacată de un aligator

Creația unui leneș sau a unui geniu? Spărgătorul automat de semințe există

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult