VIDEO: Momentul când o dronă explodează după ce e atacată de un aligator

06.09.2021
VIDEO: Momentul când o dronă explodează după ce e atacată de un aligator

O tânără a avut parte de o surpriză neplăcută după ce a pilotat o dronă deasupra unei mlaștini pentru a filma aligatori.

În loc să obțină fotografia perfectă, femeia a rămas fără dronă, care a fost distrusă de un animal.

Filmarea cu incidentul, realizată în Florida Everglades, a devenit virală după ce a fost publicată pe o rețea de socializare. Drona îi aparținea utilizatoarei Devhlanger de pe TikTok.

Reptila a prins drona, a cărei baterie a explodat după ce bateria Li-Ion a fost perforată. „Dumnezeule, o mănâncă”, se aude o persoană spunând, undeva în fundal.

Tânăra a declarat că încerca să surprindă animalul de aproape și că nu s-a temut că va pierde drona, deoarece aceasta este prevăzută cu sistem automat de evitare a obstacolelor. În acest caz, mecanismul a fost depășit de reacția rapidă a animalului.

„Era doar a doua oară când foloseam DJI Spark”, a explicat ea.

Modelul respectiv poate evita automat obiecte care se mișcă cu mai puțin de 3 metri/secundă. Aligatorii pot ataca cu o viteză mai mare.

Sunt mulți oameni care au criticat decizia tinerei de a duce drona atât de aproape de animalul sălbatic. Bateriile Li-Ion sunt foarte periculoase atunci când sunt perforate, fiind, totodată, poluante pentru mediu.

United States Department of Agriculture (USDA) le recomandă utilizatorilor de drone să le țină departe de animalele sălbatice, distanța minimă recomandată fiind de 100 de metri.

Nici animalele domestice nu reacționează tocmai pozitiv în apropierea acestor aparate. Un pilot profesionist de dronă a fost lovit de un cal în timp ce controla dispozitivul în apropierea acestuia.

Sursa: PetaPixel

Foto: captură de ecran

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Un pilot de dronă a salvat viața unui înotător atacat de un rechin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult