Elon Musk anunță că primul chip Neuralink a fost implantat într-un creier uman

30.01.2024
Elon Musk anunță că primul chip Neuralink a fost implantat într-un creier uman

Primul pacient uman a primit un implant de la startup-ul Neuralink și se pare că se recuperează bine.

Elon Musk, fondatorul companiei Neuralink, a anunțat că primul implant al unui chip într-un pacient uman a avut succes și că pacientul se recuperează bine, anunță Reuters. „Rezultatele inițiale arată o detectare promițătoare a vârfurilor neuronilor”, a transmis Musk într-o postare pe platforma de socializare X.

Aceștia sunt activitatea neuronilor, pe care Institutul Național de Sănătate le descrie drept celule care folosesc semnale electrice și chimice pentru a trimite informații în jurul creierului și către corp. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a dat companiei Neuralink autorizația pentru a efectua primul său test al implantului său pe oameni, o bornă importantă în ambițiile startup-ului de a ajuta pacienții să depășească paralizia și o serie de afecțiuni neurologice.

Primul chip Neuralink a fost implantat într-un om

Studiul folosește un robot pentru a plasa chirurgical un implant de interfață creier-computer (BCI) într-o regiune a creierului care controlează intenția de mișcare, a spus Neuralink anterior, adăugând că scopul său inițial este de a permite oamenilor să controleze cursorul sau tastatura unui computer folosindu-și doar gândurile.

Potrivit companiei, firele „ultra-fine” ale implanturilor ajută la transmiterea semnalelor în creierul pacienților. Primul produs de la Neuralink s-ar numi Telepathy, a spus Musk într-o postare separată pe X.

Astfel, chip-ul implantul nu doar că ar putea conecta creierul uman cu un computer, dar ar putea ajuta la tratarea unor afecțiuni neurologice. Compania a fost evaluată la aproximativ 5 miliarde de dolari în luna iunie a anului trecut, dar patru parlamentari au cerut Comisiei pentru Valori Mobiliare din SUA să investigheze dacă Musk a indus în eroare investitorii cu privire la siguranța tehnologiei sale, după ce înregistrările veterinare au arătat că problemele cu implanturile pe maimuțe includ paralizia, convulsii și umflarea creierului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult