Expert: Coreea de Nord lucrează la o bombă cu hidrogen

28.06.2017

Un expert în arme nucleare avertizează că regimul nord coreean lucrează la o bombă cu hidrogen. Numită şi H-Bomb, aceasta este cea mai puternică armă din istorie. „Au elementul de bază pentru a produce bomba”, a declarat Siegfried Hecker, profesor la Universitatea Stanford din SUA. El se referă la tritiu, un izotop radioactiv al hidrogenului.

 

Astfel de arme au fost deja testate. Ele pot distruge clădiri, oameni şi animale pe o rază de câteva zeci de kilometri.

 

Potrivit unui raport recent al ONU, Coreea de Nord a încercat să vândă litiu-6, un element-cheie pentru producerea tritiului. Totuşi, potrivit lui Hecker, Coreea de Nord nu dispune încă de tehnologia necesară pentru a produce bomba. Sunt necesare, printre altele, platforme capabile să o lanseze, dar şi alte tehnologii.

Tensiunile dintre Coreea de Nord şi SUA s-au accentuat după moartea, într-o închisoare din statul asiatic, a studentului Otto Warmbier. Tânărul a fost acuzat de spionaj de regimul comunist. Kim Jong-un a ameninţat de mai multe ori că va ataca SUA cu arme nucleare.

 

Primul test cu o astfel de armă a fost efectuat de americani în 1952.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult