Femeia care a deschis focul la sediul YouTube credea că platforma video o sabotează: „Vei creşte doar dacă vor ei!”

04.04.2018
Femeia care a deschis focul la sediul YouTube credea că platforma video o sabotează: „Vei creşte doar dacă vor ei!”

Femeia care a deschis focul marţi după-amiaza la sediul platformei video YouTube din San Bruno, California avea o prezenţă online greu de ignorat. Conturile YouTube, Instagram şi Facebook ale acesteia cuprindeau conţinut de orice fel, de la sfaturi legate de dans şi fitness, până la comentarii ce fac referire la politică şi stilul vegan.

 

Nasim Aghdam avea 39 de ani şi a criticat deseori reţeaua YouTube, care ar fi „devalorizat” unele canale. Mai mult, atacatoarea a suspectat că platforma o „sabotează” şi acesta ar fi motivul pentru care are mai puţine vizualizări la clipurile video.

 

Aghdam era implicată într-un fel de discurs politic acid, scrie Business Insider. „Fiţi atenţi! Dictatura există în toate ţările, sub toate formele!”, avertiza aceasta pe un site.

 

Pe de altă parte, contul ei de Instagram avea 16.000 de urmăritori, înainte să fie închis. „Pe YouTube nu există o oportunitate egală de creştere, vei creşte doar dacă vor ei!”, a mai comentat femeia care a deschis focul la sediul YouTube.

 

 

Înainte de a pune la cale actul violent, Aghdam, rezidentă în San Diego, s-a deplasat din California de Sud în San Bruno. Femeia a rănit trei oameni şi apoi s-a sinucis, folosind un pistol. O a patra persoană a suferit răni care nu au fost provocate de arma respectivă. Marţi, anchetatorii au presupus că incidentul armat a avut loc după o ceartă între femeia respectivă şi iubitul ei, care lucrează la YouTube. Aceasta nu ar fi avut legătură cu nicio reţea teroristă internaţională.

 

Ulterior, poliţia din San Bruno a prezentat o declaraţie, în care arată că investighează în continuare motivaţia acestui act criminal. „Nu există niciun indiciu care să arate că agresoarea le cunoştea pe victimele respective sau că a vizat pe cineva în special”, au declarat poliţiştii.

 

Mai multe surse din presa americană au precizat că Aghdam a dispărut cu câteva zile înainte de atacul asupra sediului YouTube. De exemplu, Mercury News, o publicaţie din San Jose, a scris că tatăl femeii, Ismail Aghdam, s-a plâns că femeia era tristă.

 

Citeşte continuarea în Gândul. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult