Flatcat: robotul bizar care vrea să înlocuiască animalele de companie. VIDEO

01.03.2021
Flatcat: robotul bizar care vrea să înlocuiască animalele de companie. VIDEO

Animalele de companie robotice nu sunt un concept tocmai nou. Sony a lansat un astfel de dispozitiv în urmă cu 20 de ani, faimosul câine Aibo, iar de-a lungul timpului mai multe companii au încercat să creeze alte astfel de „animale” mecanice. Flatcat este însă un proiect foarte bizar, întrucât propune un animal de companie robotic care nu seamănă deloc cu un animal real. Este vorba despre un dispozitiv „blănos” dreptunghiular, acoperit în totalitate cu blană.

Robotul Flatcat are o formă neobișnuită și puține „funcții”

Compania Jetpack Cognition Lab din Berlin propune Flatcat (pisica plată), drept un robot care să suplinească rolul unui animal de companie. Robotul are o formă ciudată pentru un animal de companie, fiind mai degrabă similar cu un șarpe aplatizat sau cu un vierme acoperit cu blană. Nu este tocmai clar de ce a fost ales acest design bizar, însă ar putea fi vorba despre cât de ușor și cât de ieftin poate fi realizat un astfel de robot.

Flatcat este echipat cu senzori și motorașe și reacționează la acțiunile utilizatorului. Atunci când este mângâiat, robotul pare să se „bucure”, urmărind direcția mângâierii. De asemenea, acesta poate să își modifice forma și chiar să se deplaseze într-un mod rudimentar. Totuși, nu pare să fie un robot tocmai rapid și nici foarte sofisticat.

Rămâne însă de văzut dacă un robot cu o formă atât de neobișnuită va avea succes între cei care sunt în căutarea unui astfel de dispozitiv. Probabil că și prețul va influența posibilii utilizatori să cumpere sau nu Flatcat. Momentan nu știm cât ar trebui să coste un astfel de animal de companie robotic, însă Sony cerea 1.700 de dolari pentru noua versiune de Aibo, dar taxa și un abonament lunar pentru deblocarea unor funcții avansate. Cel mai probabil, un robot mai simplu ar putea fi semnificativ mai ieftin.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult