Gadgeturile tale pe go4it.ro – George

04.09.2007
Gadgeturile tale pe go4it.ro - George

Ştiai că săptămâna aceasta este "Săptămâna gadgeturilor tale pe go4it.ro" ? Ce înseamnă asta? E simplu. Tu ne trimiţi un articolaş cu ce gadgeturi ai prin casă sau ce gadgeturi foloseşti în viaţa de zi cu zi, împreună cu părerile tale personale despre ele, iar noi promitem că ele vor apărea pe site.

Când? La sfârşitul acestei săptămâni, într-un colaj realizat din cele mai bune materiale de la voi. Cine poate trimite articole? Oricine, atât timp cât are ce prezenta şi are o atitudine pertinentă. Unde poţi trimite materialele? Pe această adresă de mail:

[email protected]

Ca observaţie, vă rog să trimiteţi materiale care să respecte regulile gramaticale ale limbii române literare. Ele pot fi însoţite desigur şi de poze. Cum articolul vă poate apărea pe site, un nume e şi el necesar, alături de o poză (aceasta e opţională…) a voastră. Nu uitaţi, aveţi şansa să apăreţi pe go4it.ro !!!

George Olteanu

Mă numesc George şi azi vă voi prezenta minunatele mele gadgeturi, dar şi părerea mea despre ele în general. Colegul meu Andrei zicea că a lui colecţie nu este deloc impresionantă. Oare ce vei spune despre a mea…

TetrisDe mic am avut o pasiune pentru dispozitivele electronice, fie ele joculeţe, clasicele walkman sau cine ştie ce alte mărunţişuri, însă nu le-am menajat deloc. Ultimul meu astfel de retro-gadget (celebrul „Tetris 8 in 1”) l-am facut praf cu ciocanul la meciul România – Bulgaria (0-1) de la Campionatul European de fotbal (1996).

Calculatorul a reprezentat adevărata rampă de lansare către universul gadgeturilor. Primul, un autohton Calculator pentru Instruire Personală (CIP-03), produs de Electronica. Mi-a plăcut atât de mult încât la scurt timp am început să cercetez amanunţit şi astfel am aflat de existenţa aşa numitelor PC-uri. Cu oarece dificultăţi am reuşit să-i conving pe ai mei parinţi să-mi ia un fantastic IBM 386. Am crezut că va fi cu totul altceva, dar la fel de repede m-am plictisit şi de el. Crezi că până în ziua de azi m-am schimbat din acest punct de vedere? Nu. Aproape toate generaţiile de procesoare (Intel, AMD şi chiar Cyrix) s-au "perindat" prin apartamentul meu, niciunul nu a stat mai mult de un an. La fel cum se întâmplă şi la Dinamo…

Telefoanele mobile au avut şi ele aceeaşi soartă. Dacă aveam înclinaţii de afacerist (la negru) acum cu siguranţă îţi trimiteam un link către site-ul meu cu ultimele oferte. Dar vorba aia, nu a fost să fie şi mă bucur că s-a întâmplat aşa.

De la o vreme am început să realizez că în viaţă există anumite priorităţi şi că trebuie să mă limitez la ceea ce este cu adevărat necesar. Un instrument de comunicare decent care să-mi reprezinte stilul de viaţă l-am găsit după îndelungi căutari, în „pielea” telefonului Sony Ericsson W810i. Design-ul clasic, robust, autonomia excelentă şi renumitul brand „Walkman” au reprezentat principalele atracţii.

W810i

Camera foto încorporată, mai mult decât decentă pentru un telefon mobil, nu m-a interesat deoarece aveam deja un aparat foto digital, compactul Olympus C-310 Zoom. Acesta a fost responsabil cu imortalizarea celor mai frumoase amintiri, dar a asistat şi la momente mai puţin clare din dubiosul meu trecut. Totuşi, cei 3.2 MP de care dispune mă fac să mă gândesc serios la o achiziţie de actualitate, nu orice „săpunieră” ci un aparat profesional. Oscilez între Nikon D40x şi Canon EOS 400D.

Olympus D-540

Să trecem la casa mea dulce casă, mai bine zis cameră. Ea este dominată de un computer Athlon64 3000+ şi un LCD LG de 19”. Cum la jocuri am renunţat de ceva vreme (din lipsă de timp), nu cred că voi investi prea curand în el. În schimb, sistemul audio 5.1 Philips trebuie neapărat dus la reciclare, nu de alta dar gâjâie în ultimul hal. Acum mă gândesc pe unde să amplasez sateliţii Altec Lansing FX5051 sau, şi mai şi, am în vedere achiziţionarea unui sistem home-cinema complet (LCD TV, stand, player DVD/HD şi boxe). Problema ar fi cu spaţiul din cameră, relativ mic. În cele din urmă voi renunţa la şifonier, oricum e plin cu haine vechi, mâncate de molii.

Planuri de viitor

Poate te întrebi de ce nu sunt atât de "cool", de ce nu am un arsenal de ultima oră. Păi, laptopul nu m-ar ajuta cu nimic. De acasă până la serviciu fac 15, maxim 20 de minute, iar în concediu sau în timpul liber prefer alte modalităţi de recreere. Player-ul MP3, atât timp cât am telefonul, nu îşi are nici el rostul. Cât despre ciudăţenii, poate doar să le fac cuiva cadou. Cam asta ar fi de spus despre mine şi ale mele foste/actuale/viitoare gadgeturi. Sunt interesante, mă pasionează, îmi place să scriu sau să vorbesc despre ele, dar cuvântul cheie definitoriu este „prioritate”. Bineînţeles, fiecare şi-o stabileşte după bunul plac. A ta care este?

Gadgeturile celorlalţi redactori go4it.ro
Urmărește Go4IT.ro pe Google News