Giganţii din online şi IT se clatină loviţi de criză

15.01.2009
Giganţii din online şi IT se clatină loviţi de criză

Giganţii din online şi IT se scutură de praf în timp ce tăvălugul numit “criză” face defrişări în toate sectoarele economice. Google este nevoită să renunţe la personal specializat şi să închidă câteva centre satelit de dezvoltare. Din totalul de 100, o parte din inginerii disponibilizaţi au posibilitatea de a se reloca, însă această opţiune nu este deloc apreciată de nişte oameni cu pretenţii ridicate. Cu toate acestea, nu trebuie să ne pierdem speranţa – Google încă mai face angajări, dar la o rată mult mai scăzută.

Dovada că întotdeauna se poate şi mai rău este Seagate. Aici s-au făcut aproape 3000 de concedieri, iar salariile din executiv au fost reduse cu până la 25 %. Nu în ultimul rând, Microsoft încearcă din răsputeri să se păstreze intactă, dar se pare că săptămâna viitoare va da vestea cea proastă. Până atunci, conducătorii încearcă să găsească alternative.

Ca un fel de concluzie, ne întrebăm retoric: oare noi ce putem face când vedem cum companii renumite pentru profiturile uriaşe şi notorietate se clatină şi nu reuşesc să-şi găsească echilibrul? Chiar dacă nu se află pe marginea prăpastiei ca alţii, faptul că strâng progresiv cureaua este un semnal de alarmă pentru oricine visează şi se crede imun la criză.

Depression soup

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News