Go4News: Rusia va echipa turnurile de telefonie mobilă cu sisteme de bruiere a rachetelor

18.10.2016
Guvernul din Rusia plănuieşte să echipeze turnurile operatorilor de telefonie mobilă cu sisteme de bruiere a rachetelor, potrivit Motherboard. „În acest moment testele au fost finalizate şi sistemul a fost acceptat în inventar”, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Apărării pentru publicaţia Izvestiya. Potrivit unor surse, guvernul a început deja să cumpere dispozitivele. 
 
Numite POLE-21, sistemele anti-rachetă sunt suficient de mici pentru a fi montate pe stâlpi. Dacă ţinem cont de cât de dese sunt aceste turnuri, Rusia va construi un fel de dom de protecţie deasupra ţării. Tehnologia a fost dezvolată în Rusia şi este considerată a fi de ultimă generaţie. 

Totuşi, armata SUA deţine deja rachete, precum Tomahawk, care sunt aproape imune la acest tip de sisteme defensive, care au rolul de a bruia semnalul GPS. 

 
Analistul militar rus Anton Lavrov crede, însă, că sistemul va fi eficient, deoarece şi cea mai mică deviere a rachetelor, de câteva milisecunde, de la cursul lor le poate face să rateze ţinta. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult