Go4News: Rusia va echipa turnurile de telefonie mobilă cu sisteme de bruiere a rachetelor

Autor: Adrian Popa 18.10.2016
Guvernul din Rusia plănuieşte să echipeze turnurile operatorilor de telefonie mobilă cu sisteme de bruiere a rachetelor, potrivit Motherboard. „În acest moment testele au fost finalizate şi sistemul a fost acceptat în inventar”, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Apărării pentru publicaţia Izvestiya. Potrivit unor surse, guvernul a început deja să cumpere dispozitivele. 
 
Numite POLE-21, sistemele anti-rachetă sunt suficient de mici pentru a fi montate pe stâlpi. Dacă ţinem cont de cât de dese sunt aceste turnuri, Rusia va construi un fel de dom de protecţie deasupra ţării. Tehnologia a fost dezvolată în Rusia şi este considerată a fi de ultimă generaţie. 

Totuşi, armata SUA deţine deja rachete, precum Tomahawk, care sunt aproape imune la acest tip de sisteme defensive, care au rolul de a bruia semnalul GPS. 

 
Analistul militar rus Anton Lavrov crede, însă, că sistemul va fi eficient, deoarece şi cea mai mică deviere a rachetelor, de câteva milisecunde, de la cursul lor le poate face să rateze ţinta.