În era căștilor true-wireless, Google prezintă cablul smart prin care poți controla muzica redată

20.05.2020
În era căștilor true-wireless, Google prezintă cablul smart prin care poți controla muzica redată

Google propune înlocuirea telecomenzii capsate cu cablul smart, îmbrăcat într-un nou tip de țesătură care include senzori și lumini LED.

Google experimentează de ceva timp cu încorporarea gadgeturilor smart în articole de îmbrăcăminte, folosind diverse combinații de țesături, senzori și afișaje. Probabil, scornită de un grup de ingineri plictisiți, inovația ar putea să facă din nu la modă căștile audio cu fir.

În timp ce cablurile protejate în țesătură nu reprezintă ceva nou, nimeni nu s-a gândit până acum să înglobeze în țesătura din nylon senzori capabil să măsoare atingerea și eventuale comenzi aplicate prin mișcări de rotație. Pentru un plus de efect vizual, una dintre fibrele înfășurate este de tip semitransparent și conectată la un LED pentru a reda.

Ce poate face un cablu smart

La atingere scurtă, cablul smart preia comanda play/pause, iar prin rotire acționează ca un reglaj pentru volumul sonor. Mai mult decât de decor, iluminarea RGB are și rolul de a confirma vizual comenzile trimise.

Fiind vorba de un cablu smart, comunicarea cu telefonul mobil nu poate fi realizată doar folosind ieșirea de tip jack 3.5mm. Astfel căștile prezentate în stadiu de prototip se conectează la portul USB. Potrivit Google, inovația se pretează și la folosirea cu alte articole de îmbrăcăminte care integrează dispozitive „smart”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult