Huawei, singura companie din Asia care a anunţat oficial că susţine Apple în războiul cu FBI

28.02.2016
Huawei, singura companie din Asia care a anunţat oficial că susţine Apple în războiul cu FBI

Huawei, numărul trei mondial pe piaţa de smartphone-uri, este singura companie asiatică care a anunţat oficial că susţine Apple în războiul pe care îl duce cu FBI pentru deblocarea iPhone-ului atacatorului de la San Bernardino.

„Investim mult în confidenţialitatea datelor, iar securitatea este un element-cheie. Este foarte importantă pentru consumator”, a declarat Richard Yu, directorul executiv al diviziei mobile din cadrul companiei chineze, la MWC 2016.

Pe de altă parte, Yang Yuanqing, directorul executiv al Lenovo, cel mai mare producător mondial de computere personale, a evitat să facă declaraţii clare legate de partea cui stă compania în cazul Apple vs FBI. „Astăzi li se întâmplă celor de la Apple, mâine s-ar putea să i se întâmple companiei Lenovo. Aşa că trebuie să fim foarte serioşi atunci când luăm în considerare acest lucru”, a evitat el un răspuns clar.

Totodată, LG a transmis că ia în foarte în serios securitatea, dar nu a spus dacă a lucrat sau nu cu vreun guvern pentru a facilita accesul autorităţilor pe dispozitivele sale.

Huawei are ambiţii mari pe piaţa smartphone-urilor şi ştie că un element-cheie pentru succesul produselor sale, mai ales pe piaţa americană, îl reprezintă securitatea. Compania crede că poate ajunge pe prima poziţie în următorii cinci ani. Richard Yu a spus că Huawei poate depăşi Apple peste doi-trei ani, urmând ca apoi să detroneze Samsung.

Un judecător al US District Court din Los Angeles a decis că Apple trebuie să ofere FBI „asistenţă tehnică rezonabilă” în deblocarea smartphone-ului lui Syed Rizwan Farook, care, împreună cu soţia sa, Tashfeen Malik, au atacat anul trecut cu arme de foc San Bernardino County Department of Public Health, 14 persoane fiind ucise, iar 22 rănite grav. Cei doi atacatori au fost ucişi de poliţişti într-un schimb de focuri. Tim Cook, directorul executiv al Apple, spune că decizia instanţei ar obliga Apple să creeze o portiţă de acces în iPhone, care este „prea periculoasă”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult