În țara mamă a Samsung și LG toți cetățenii vor întineri cu 1 an vara viitoare

12.12.2022
În țara mamă a Samsung și LG toți cetățenii vor întineri cu 1 an vara viitoare
Foto: Profimedia Images

Coreea de Sud, țara din care provin marile companii de tehnologie Samsung și LG, are un sistem ciudat, pentru Vest, prin care sunt stabilite vârstele oamenilor. De fapt există trei sisteme în statul asiatic.

Recent, Adunarea Națională de la Seul a decis alinierea la modul internațional de stabilire a vârstei pentru cetățenii din Coreea de Sud. Cel mai popular sistem folosit acum este „vârsta coreeană”. Astfel, la naștere un copil are deja un an. Un copil născut la 31 decembrie este considerat de 2 ani la 1 ianuarie.

La nivel internațional ai 1 an după ce se încheie un an de la data nașterii, nu înainte.

Noile legi vor intra în vigoare în iunie 2023, transmite NPR. La momentul respectiv, toți cetățenii vor avea cu un an sau doi mai puțin decât astăzi.

Citește și > Surpriză mare la Lidl: Televizor smart 4K Samsung la preț avantajos

Peste 80% dintre cetățenii din Coreea de Sud au susținut trecerea la sistemul internațional de stabilire a vârstei, potrivit unui sondaj realizat de guvernul de la Seul. Cine nu vrea să fie mai tânăr cu un an?

Președintele țării, Yoon Suk Yeol, a promis în campania electorală ca va face acest pas. Potrivit lui, folosirea a trei sisteme diferite creează confuzie și cheltuieli administrative care nu sunt necesare.

O altă țară în care oamenii au 1 an în momentul în care se nasc este China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult