Internauții cred că au rezolvat misterul din spatele unui monolit descoperit în deșertul din Utah

26.11.2020
Internauții cred că au rezolvat misterul din spatele unui monolit descoperit în deșertul din Utah
Foto: Department of Public Safety, Utah

Un monolit metalic descoperit recent în deșertul din statul american Utah a făcut senzație, iar mulți oameni au au avansat ideea că ar putea fi chiar de origine extraterestră.

Obiectul a fost descoperit de echipajul unui elicopter, al Department of Public Safety, care ajuta o organizație să numere animale sălbatice aflate în zonă.

Utilizatorii rețelei de socializare Reddit cred, însă, că au descoperit ce se află în spatele acestui monolit. Ei au aflat coordonatele geografice aproximative ale obiectului (cei care l-au descoperit nu le-au făcut publice) urmărind traseul de zbor al elicopterului pe site-uri de specialitate.

Monolitul se află undeva în apropiere de Canyonlands National Park și râul Colorado. După ce au aflat această informație, „anchetatorii” au folosit Google Earth pentru a încerca să afle când a apărut prima dată monolitul. Au descoperit că acesta a ajuns acolo cândva între august 2015 și octombrie 2016.

Scene din multe seriale și filme, filmate în zona în care a fost găsit misteriosul monolit

Aproximativ în aceeași perioadă era filmat, undeva în apropiere, serialul SF „Westworld”. Astfel, monolitul a fost lăsat acolo accidental de echipa de producție sau cineva l-a pus tocmai pentru a face o farsă lumii întregi.

În zona respectivă au mai fost filmate scene și din alte seriale și filme, printre care „127 Hours” și „Mission: Impossible 2”.

Autoritățile le-au cerut oamenilor să nu meargă acolo pentru a vedea obiectul, deoarece există riscul să rămână blocați în deșert.

Monolitul – cu o înălțime de aproximativ 3,7 metri, realizat din metal argintiu, strălucitor – este îngropat în nisip. În Utah este ilegal să plasezi astfel de structuri în spațiul public fără autorizație, „indiferent de pe ce planetă ești”, a transmis Department of Public Safety, într-un comunicat.

Sursa: CNET

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult