VIDEO: Momentul când două elicoptere militare sunt avariate în timp ce echipajul face poze pentru Facebook

17.11.2020
VIDEO: Momentul când două elicoptere militare sunt avariate în timp ce echipajul face poze pentru Facebook
Foto: captură din video

Zece membri ai echipajelor a două elicoptere militare au fost pedepsiți sau trimiși din nou la pregătire după ce și-au pus în pericol viețile și aeronavele în valoare de zeci de milioane de dolari.

Piloții au zburat periculos de aproape de suprafața Lacului Tahoe din SUA, în încercarea de a face fotografii spectaculoase pe care doreau să le publice pe pagina de Facebook a escadrilei.

Citește și: Fondatorul Yevroset, despre scenariul în care Putin va părăsi ţara: „Elicopterul este pregătit”

Cele două elicoptere, modele Sikorsky MH-60R Seahawk, în valoare de aproximativ 33 de milioane de dolari fiecare, aparțin US Navy.

Sikorsky MH-60R Seahawk (Foto: Wikipedia)

În timpul ședinței foto neautorizate, unul dintre elicoptere a atins apa, iar o antenă a fost avariată. Costul reparațiilor necesare la cele două aeronave în urma incidentului a fost estimat la peste 500.000 de dolari. Din fericire, ambele elicoptere au reușit să evite prăbușirea și au aterizat pe sol undeva în apropiere.

Elicoptere la apă

Incidentul s-a petrecut în septembrie, iar un clip video cu elicopterele aflate deasupra apei, filmat de un grup de excursioniști, a circulat pe rețelele de socializare. Ulterior, înregistrarea a fost ștearsă de pe multe site-uri la presiunile US Navy. Totuși, clipul nu a dispărut de pe internet.

Citește și: Un urs polar a avariat un elicopter de căutare și salvare

În urma incidentului, doi instructori și-au pierdut dreptul de a mai zbura, iar doi piloți studenți au fost puși să reia pregătirea pentru cel puțin șase luni. Un al treilea instructor nu mai are voie să zboare timp de un an. Numele celor implicați nu au fost făcute publice.

Citește și: VIDEO: F-22 așa cum nu l-am mai văzut. Manevre spectaculoase făcute de cel mai scump avion de vânătoare

Incidentul s-a petrecut pe când elicopterele se întorceau de la un spectacol aviatic la baza North Island Naval Air Station.

Surse: The Orange County Register, The Atlantic

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult