Învăţarea în viitor: download direct pe creier

03.06.2008
Învăţarea în viitor: download direct pe creier

Nu ştiu dacă ar trebui să cataloghez această ştire ca fiind o veste bună pentru copii. Nu de alta, dar până când sistemul despre care voi scrie va deveni realitate, copiii de azi vor avea deja proprii lor copii. Aşa că mai bine spun veste bună pentru copiii copiilor noştri: pe viitor procesul de învăţare va fi în stilul Matrix, adică informaţiile necesare vor fi descărcate direct în creierul copiilor.

Formule fizice, valenţe chimice, date istorice, trigonometrie, drept civil sau contabilitate. Câtă vreme au petrecut copiii de-a lungul timpului să le înveţe şi cât de stupid li se va părea acest lucru puştilor de peste vreo 30 de ani. Aceştia vor putea descărca orice informaţie, printr-un sistem wireless, direct pe creier. Şi dintr-o dată se vor trezi mult mai bune pregătiţi pentru teze.

Nu este o fabulaţie, ci anunţul – sub altă formă – făcut de Chris Parry, preşedintele Consiliului Şcolilor Independente din Marea Britanie. O tehnologie wireless şi o conexiune electrică la creier este tot ce trebuie pentru ca un astfel de sistem să devină realitate. Şi va deveni, în maxim 30 de ani, susţine acelaşi Chris Parry.

Acum mă întreb oare ce specificaţii se vor regăsi în nomenclatorul de meserii pentru profesori. Se va mai face predare? Meditaţii? Examene? Sau pur şi simplu te vor verifica dacă ai făcut download şi gata? Cu această tehnologie, expresia mai mult timp pentru joacă şi mai puţin pentru învăţat capătă o nouă dimensiune.

Teacher leave the kids alone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News