LG a găsit o utilitate nouă pentru ecranele OLED transparente

12.12.2020
LG a găsit o utilitate nouă pentru ecranele OLED transparente
foto: LG

Chiar dacă nu sunt foarte practice pentru consumatorii de rând, ecranele OLED transparente dezvoltate de LG ar putea face carieră în mediul business și industria de publicitate.

După televizorul Xiaomi Mi TV Lux Transparent Edition, LG pare că a găsit o întrebuințare și mai bună pentru ecranele OLED transparente, compania anunțând un parteneriat cu Abloy Entrance Systems, un fabricant suedez de uși glisante.

Adresat companiilor, noul produs contopește banala sticlă securizată cu ecrane OLED, sistemul de uși glisante întâmpinând vizitatorii magazinelor sau sedii de firme cu imagini grafice reprezentative, informații utile sau mesaje publicitare.

Ecranele OLED transparente, ideale pentru panouri publicitare

Spre deosebire de televizoare sau panouri publicitare cu afișaj transparent, ușile glisante au avantajul de a intra oricum în sfera de atenție a persoanelor care tranzitează zona respectivă, soluția propusă de LG fiind în special dezirabilă pentru decorarea zonelor cu aflux mare de oameni.

ecranele OLED transparente
foto: LG

Echiparea ușilor glisante nu este singura aplicație găsită pentru ecranele dezvoltate de LG, compania anunțând încă din luna august o colaborare pentru echiparea garniturilor de metrou din Shenzen și Beijing cu ecrane OLED transparente. Aplicate peste ferestrele vagoanelor, acestea oferă o alternativă mult mai captivantă la publicitatea prin colantare tradițională.

Interesant este că și rivalul Samsung a experimentat cu ecrane OLED transparente, însă a abandonat rapid tehnologia, informații apărute în presa sud-coreeană anunțând oprirea producției încă din anul 2016.

Probabil, încadrat la un domeniu de prețuri care ar da frisoane micilor proprietari de magazine, noul produs dezvoltat de LG și fabricantul suedez de uși glisante încă nu a primit o dată de lansare. Cu siguranță, clienții nu se vor lăsa prea mult așteptați, decorarea extravagantă a magazinelor fiind una dintre metodele sigure pentru atragerea de vizitatori și creșterea veniturilor realizate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult