Lidl vinde burgeri cu carne obținută din larve de insecte

22.05.2023
Lidl vinde burgeri cu carne obținută din larve de insecte

Lidl Irlanda a lansat burgeri cu carne obținută din soia și larve de insecte, ca parte a gamei de produse My Street Food.

Burgerii costă 3 euro pachetul de doi. Produsele sunt promovate ca „chiftele de soia & insecte”. Nu știm dacă produsul va fi disponibil și în alte țări. Este posibil să fie un proiect pilot prin care Lidl testează piața.

Filiala companiei din Marea Britanie, Lidl UK, a transmis pentru Plant Based News că nu are în plan introducerea burgerilor în ofertă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegantheonlyway💚🙏🏻🌱🇬🇧 (@vegantheonlyway)

În 2020, Uniunea Europeană a permis consumul de produse rezultate din insecte comestibile pe teritoriul său. Printre speciile agreate se numără lăcustele, greierii și viermii de făină.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, piața de alimente bazate pe insecte ar putea atinge o valoare de 6,3 miliarde de dolari până în 2030. Un miliard de oameni din întreaga lume mănâncă deja insecte. Consumul anual se ridică la aproximativ 1.000 de miliarde de insecte.

Citește și: Acceptate în SUA, preparatele din carne „cultivată” în laborator au fost interzise în Italia

În Europa, consumul acestor produse este încă un subiect tabu. Doar 10,2% dintre europeni au declarat că ar fi dispuși să înlocuiască produsele din carne cu unele bazate pe insecte.

Lidl
Viermi galbeni de făină (Foto: Wikimedia)

Unii experți susțin că folosirea insectelor ca sursă de hrană ajută la protejarea mediului.

„În contextul resurselor limitate și ținând cont de faptul că producția de insecte nu este prea solicitantă, avem capacitatea de a produce proteine de înaltă calitate. Aceasta este o soluție foarte promițătoare”, a declarat, pentru The Guardian, Christophe Derrien, secretarul general al organizației Platform of Insects for Food and Feed.

Însă și uciderea insectelor ridică probleme etice. Un studiu realizat în 2022 de Queen Mary University of London a arătat că cel puțin unele specii sunt capabile să simtă durere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult