McDonald’s anunță McPlant, un burger din „carne” vegetală

10.11.2020
McDonald's anunță McPlant, un burger din „carne” vegetală
foto: Beyond Meat

În ultimii câțiva ani, alternativele din plante la carne au început să devină foarte populare. Companii precum Impossible Foods și Beyond Meat au ieșit în evidență în ultimii câțiva ani cu burgerii, cârnați și alte alternative vegetariene la carne, care oferă gust și consistență similară. Aceste companii au făcut chiar și parteneriate cu lanțuri de fast-food precum Burger King sau KFC, însă acelea erau punctuale, nu extinse obligatoriu în toate restaurantele. McDonald’s, cel mai mare lanț de fast-food din lume, anunță că va produce propria „carne” vegetală și o va vinde inițial sub forma McPlant, un burger vegetarian.

McPlant ar putea fi un nou burger vegetarian, cu gust de carne

Într-o întâlnire cu investitorii, Ian Borden, președintele McDonald’s, a anunțat că lanțul de fast-food va produce McPlant. Este vorba despre o alternativă vegetală la carne proprietară, care va fi produsă exclusiv pentru McDonald’s, chiar de către McDonald’s. Acest lucru este important pentru că alte companii au ales să facă parteneriate cu alți producători. Din acest motiv, costurile ar putea fi mai mari în acele cazuri. Totuși Beyond Meat a avut un rol important în dezvoltarea rețetei McPlant, iar aceasta nu este prima dată când cele două companii colaborează.

McDonald’s a mai avut mici programe pilot pentru a testa burgeri vegetali în parteneriat cu Beyond Meat, însă la o scară mai mică decât concurenții din piață. Această veste îi va supăra în special pe jucătorii din piață care sperau să prindă un contract cu McDonald’s. Existau deja companii din Chile și Hong Kong precum Not Company și Green Monday Holdings, care curtau de multă vreme lanțul american de fast-food.

Lansarea McPlant ar putea avea loc foarte curând. Conform informațiilor disponibile în acest moment, compania plănuiește să lanseze burgerul vegetal în prima parte a anului viitor și nu doar în SUA, așa cum au făcut alte companii, precum Burger King. McPlant ar trebui să apară în restaurantele McDonald’s din toată lumea. Desigur, lansarea ar putea fi graduală, nu simultană, întrucât vor trebui stabilite contracte locale cu furnizorii de ingrediente sau chiar pentru producția chiflelor de „carne” vegetală.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult