Metoda găsită de un supermarket pentru a conserva ruinele descoperite sub el

21.04.2021
Metoda găsită de un supermarket pentru a conserva ruinele descoperite sub el

Un supermarket din Dublin, Irlanda, a găsit o metodă interesantă pentru a conserva ruine vechi de sute de ani descoperite sub el.

Sub magazinul Lidl, aflat în centrul capitalei, au fost descoperite ziduri care au aparținut unei case de vikingi din secolul 11. Conducerea retailerului a decis să monteze o podea transparentă, „o fereastră spre istorie”, pentru ca oamenii să poată admira descoperirea arheologică.

Citește și Kaufland, 21 aprilie: Ofertele interesante pe care le are cel mai mare retailer local

Rămășițeșe casei de vikingi nu sunt singurele conservate în magazin. Același lucru l-au făcut constructorii și cu ce a rămas din scara unui teatru din secolul 18.

During the construction of a supermarket in Dublin, Ireland, archaeologists discovered the remains of a 1000 year old medieval house. Rather than excavate the items and build on top of the site, the store installed glass flooring that provides shoppers with a literal window into history. from r/interestingasfuck

Imaginile cu podeaua magazinului s-au viralizat după ce au fost publicate pe rețeaua de socializare Reddit. „Fantomele din acea casă sunt confuze”, a glumit un utilizator.

Un alt utilizator de Reddit, din Slovenia, a scris că o soluție similară a fost găsită de un supermarket din țara lui pentru a conserva o porțiune de drum roman descoperit atunci când au fost făcute excavările pentru fundație.

Sursa: Dublin Live

Foto: captură de ecran

Citește și Lidl, 19 aprilie: Produsele interesante care au intrat în oferta magazinelor retailerului

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult