Microsoft a prezentat primul termostat echipat cu funcţionalitate Cortana

20.07.2017

Microsoft a anunţat primul dispozitiv Internet of Things care funcţionează prin integrarea serviciilor Azure şi Cortana, folosind platforma Windows 10 IoT Core. Acesta se numeşte GLAS şi este un termostat inteligent produs de Johnson Controls, care beneficiază de un display foarte atractiv şi pare să beneficieze de funcţionalitate extinsă faţă de alte produse de acest gen.

GLAS este un dispozitiv cu un design foarte interesant, cu o bază metalică care se prinde de perete şi un ecran transparent tactil, care afişează informaţiile despre starea temperaturii din cameră. Controlul temperaturii poate fi realizat atât prin atingerea ecranului, cât şi prin comenzi vocale prin intermediul asistentei virtuale Cortana.

Ecranul secundar din interfaţă poate afişa informaţii despre calitatea aerului interior şi exterior, poate oferi un calendar cu temperaturile înregistrate în zilele precedente şi poate să monitorizeze consumul de energie al sistemului de climatizare. Conform Microsoft, GLAS beneficiază de senzori care detectează prezenţa utilizatorului şi poate să fie setat pentru diferite profile de funcţionare bazate pe informaţiile colectate de aceştia.

Infrastructura IoT este asigurată de serverele Microsoft Azure, în timp ce platforma software este bazată pe sistemul de operare Windows 10, în varianta pentru Internet of Things. Momentan GLAS nu este disponibil pentru comandă, iar clipul de prezentare pare să recomande utilizarea dispozitivului în clădiri de birouri. Întrucât termostatul produs de Johnson Controls nu este disponbil pentru comandă momentan, nu avem la dispoziţie nici informaţii despre preţ.

Johnson Controls este compania care a produs primul termostat electronic din lume.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video