Modul ciudat în care o femeie a încercat să treacă ilegal granița cu 202 procesoare Intel

05.12.2022
Modul ciudat în care o femeie a încercat să treacă ilegal granița cu 202 procesoare Intel
Foto: Shutterstock

Vameșii chinezi au prins o femeie care încerca să introducă în China, din Macao, 202 procesoare Intel și nouă telefoane Apple.

Dispozitivele erau lipite de mijlocul femeii și acoperite cu o burtă falsă de gravidă, transmite TechSpot.

Macao este o regiune administrativă specială a Beijingului, iar acolo dispozitivele electronice sunt mai ieftine decât în China continentală.

Tânăra femeie a fost prinsă la granița cu orașul Zhuhai, din Provincia Guangdong. Ea ar fi reușit, poate, să intre în țară cu dispozitivele, dar vameșii au observat că se comporta suspect și că nu părea să fie, de fapt, însărcinată.

Când a fost scoasă din rând, tânăra a fost întrebată în ce lună este gravidă. Ea a răspuns că în a șasea, deși burta falsă sugera că sarcina este aproape de sfârșit.

Din imagini procesoarele par să fie din generațiile a 12-a (Alder Lake) sau a 11-a (Rocket Lake). În ceea ce privește smartphone-urile Apple, acestea par să fie modele iPhone X sau iPhone XS.

Valoarea capturii vameșilor a fost estimată la aproximativ 100.000 de dolari.

Astfel de situații sunt destul de frecvente în punctele de trecere de frontieră din China. În martie, tot în Zhuhai a fost reținut un bărbat care încerca să introducă ilegal în China 160 de procesoare și 16 smartphone-uri pliabile.

Totodată, în 2017 o femeie care venea din Hong Kong a încercat să introducă în statul asiatic 102 telefoane iPhone și 15 ceasuri de lux, pe care le avea lipite de corp.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult